avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu pentru sacosele nebiodegradabile
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu pentru sacosele nebiodegradabile

Pana la urma comerciantul care vinde la populatie sacosele ce obligatii are fata de aceasta taxa? Din cate stiu ea se plateste doar de catre producatori si de catre cei care introduc sacosele pe piata, prin asta intelegand persoanele care le aduc din import... :-/
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 19:37, 13 Februarie 2009
Comerciantii vor fi obligati sa evidentieze distinct EcoTaxa pe documentele de vanzare, iar valoarea acesteia va trebui afisata la loc vizibil, in vederea informarii consumatorilor finali.
davideg a scris:

Comerciantii vor fi obligati sa evidentieze distinct EcoTaxa pe documentele de vanzare, iar valoarea acesteia va trebui afisata la loc vizibil, in vederea informarii consumatorilor finali.

Pai da, dar daca valoarea ei va fi evidentiata pe documentele de vanzare, asta nu inseamna sa o si platesti??? :-/ Ori din cate stiu eu, ea trebuie platita doar de catre comerciantii care introduc pe piata aceste produse...
Chiar nu stie nimeni pana la urma cum este cu aceasta taxa care da batai de cap tuturor???? :-/
Pana la urma vad ca acevstv problema se rezolva romaneste, marile magazine am vazut ca au inceput sa vanda pungile sub denumirea de "biodegradabile" si pe bon evidentiaza si ecotaxa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ecotaxa liah liah Buna ziua, E aproape 1 ian.2009 si am o multime de intrebari. Cum aplicam ecotaxa? La intrarea in firma a pungilor calculam 0,20 lei la toata cantitatea de pe ... (vezi toată discuția)
Ecotaxa pungi me.elena me.elena Buna seara Am si eu urmatoarea nelamurire:in urma acestei legi privitoare la taxa pt pungile care nu sunt biodegradabile cine declara si plateste aceasta ... (vezi toată discuția)
Eco taxa Alesio Alesio Buna ziua, Am achizionat mai multe pungi oxo-biodegradabile , furnizorul de la care le-am luat a atacat in instanta decizia privind aceasta eco taxa si pe ... (vezi toată discuția)