avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie restanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie restanta

Speta este urmatoarea:Locatorul-persoana fizica- decedeaza. Are mai multi potentiali succesori dar inca nu s-a deschis succesiunea, deci nu au certificate de mostenitori. Unul dintre ei(fiu) solicita sa i se achite chiria de catre locatar.
1. Cum sa procedeze locatarul nestiind (din acte oficiale) calitatea de succesori ai acestora.Cui si in baza caror acte va plati chiria?Mentionez ca plata chiriei se facea in numerar, direct catre locatorul acum decedat.
2. Daca contractul inceteaza la data decesului locatorului ( clauza contractuala), cum sa procedeze locatarul pentru a nu pierde spatiul , pana la emiterea certificatelor de mostenitori.?Succesorii sunt de acord cu continuarea contractului.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 13:10, 10 Decembrie 2012
In situatia in care prin contractul de locatiune,locatorul nu a precizat persoanele indreptatite a percepe chiria,locatarul poate incheia document notarial
Nu ati precizat daca exista stipulat contractual conditiile de prelungire contract de locatiune

ce fel de document notarial???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract inchiriere prin relocatiune tacita mariadan7 mariadan7 Bunicul a fost proprietarul unui spatiu comercial pe care l-a inchiriat pe trei ani, incepand cu 1954. A semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract locator decedat bellabianca52 bellabianca52 Buna ziua, In cazul in care locatorul a decedat, notificarea de reziliere o adresez mostenitorilor? Sau cum se reziliaza un contract de inchiriere cu ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru prelungirea unui contract inchiriere prin relocatiune tacita mariadan7 mariadan7 In 1954 s-a semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de Consum si un proces verbal cu sectia financiara. La expirarea termenului din contract, ... (vezi toată discuția)