avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract locator decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract locator decedat

Buna ziua,

In cazul in care locatorul a decedat, notificarea de reziliere o adresez mostenitorilor? Sau cum se reziliaza un contract de inchiriere cu locator decedat?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:02, 1 Septembrie 2016
Buna ziua,
Normal da, o veti adresa mostenitorilor.
Vedeti daca este vreo alta mentiune in contract.
In contract ar trebui sa fie specificat faptul ca acesta se considera reziliat in momentul in care locatorul decedeaza. Dar ar fi bine sa ii notificati si pe mostenitori. Mai asteptam pareri.
Studiati atent clauzele contractuale
Exista contracte,in care partile pentru protejarea intereselor prevad inclusiv clauza ca in caz de deces interesele locatorului sau ale locatarului pot fi reprezentate de catre X
Daca in speta supusa discutiei nu exista astfel de clauza,notificati oficial mostenitorii partii decedate
Company Advising a scris:
Mai asteptam pareri.

Regula este - locatiunea nu inceteaza prin moartea locatorului.

Daca dvs. (userul) sunteti locatarul, trebuie distins dupa cum contractul este cu durata determinata sau nedeterminata, precum si in functie de obiectul locatiunii (pentru ca daca bunul este un imobil cu destinatie locuinta se vor aplica regulile particulare in materie), si in functie de aceasta trebuie procedat in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere - formalitati, sistarea impozitului utilizator35 utilizator35 Buna ziua, In calitate de persoana fizica am inchiriat o camera unei PJ pentru sediu social. In ultima luna nu mi-a mai platit chiria si in contractul de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriașul Busuioc Ovidiu Busuioc Ovidiu Am o garsoniera inchiriata cu contract inregistrat la a.n.a.f.,ne mobilata. Chiriasul si-a cumparat mobila,intre timp a aparut egrasie in garsoniera. Chiriasul ... (vezi toată discuția)