Buna ziua
Am inchiriat un spatiu intr-un supermarket pentru comercializarea produselor ce le produc.
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1 Primul, in calitate de proprietar al imobilului ***************iar secundul, in calitate de chirias, ia cu chirie parte din imobilul de mai sus, care potrivit masuratorilor, este in suprafata de 9 mp.
2.2 Suprafata inchiriata face parte dintr-un super-market in care vor functiona pe toata perioada derularii prezentului contract mai multe raioane: 1. carne si mezeluri; 2. lactate; 3. paine; 4. bunuri de larg consum si/sau industriale.
2.3 Suprafata de 9 mp inchiriata este pozitionata aproximativ la 17 metri de la intrarea in magazin, pe partea stanga, langa perete, pe o lungime de 4.5 metri si o latime de 2 metri, conform schitei din Anexa 1 la prezentul contract.
2.4 Suprafata inchiriata mai sus, va fi utilizata in exclusivitate de catre chirias pentru depozitare, expunere si comercializare in regim en-detail de paine si produse de panificatie.
Dupa un an de la inchiriere in raionul de produse de larg consum au pus un raft la care se vind si produse pe care eu le comercializez.
Am fost la un avocat si a zis ca teoretic nu am exclusivitate pe super market pentru produsele respective dar se intelege si in caz de proces ramane la latitudinea judecatorului.
In plus de asta au pus in fata raionului meu rafturi care mascheaza raionul meu si calea de aces la raion este destul de intortocheata acuma.
As dori si alte opini asupra problemei daca se poate sa stiu daca are rost sa actionez in instanta.
Multumesc.
Nu aveti exclusivitate la comercializare , nu sunt sanse de castig .In orice supermarket sunt multe magazine cu aceleasi marfuri. In ce priveste accesul popate rezolvati pe cale administrativa sau incercati cu o notificare mai intai .
Eu nu mi-am pus nici o data problema ca nu as avea exclusivitate, cand sa deschis acest super market au fost 4 raioane si toti am semnat ca nu avem voie sa vindem decat produse specifice raionului care l-am inchiriat (2.4) dar in urma cu o saptamana cel ce a inchiriat raionul de produse de larg consum sa retras si a venit alta firma si nu stiu ce scrie in contractul cu ei. Cand am semnat contractul din schita ce a fost prezentatat a fost dor un raion pentru fiecare tip de produs.