avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal/ post natal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal/ post natal

Buna ziua,

Sunt in 3 luni jumate de sarcina, am auzit prin urbe ca ar fi mai avantajos sa imi iau concediu prenatal 80 de zile lucratoare, pastrand celelalte 42 de zile ca si concediu postnatal.
Avantajul din ce-am inteles consta in faptul ca primesti mai muti bani in perioada respectiva decat ai merge normal la lucru, firma platind doar asigurarile sociale de sanatate, neplatind taxele pe salar.
Eu momentan primesc un salar net de 3000 ron+ bonuri de masa 9 Ron bonul ).
Stiu ca firma va fi obligata sa-mi plateasca si concediul de odihna pentru anul viitor;
sincer mi-ar dori sa stiu daca intradevar sunt aceste avantaje sau exista altele de care eu nu am cunostiinta de cauza , inainte de a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.

Eu si bebe va multumim anticipat.

O zi buna
Ramona

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal AlexaAlina AlexaAlina Buna ziua ! Amsieu o nelamurire cu concediul postnatal. Ce se intampla daca nu imi raman 42 de zile din cele 126 alocate concediului prenatal/postnatal dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului flautella flautella Buna ziua.Sunt angajata ca artist instrumentist in Filarmonica ,cu norma de baza si profesor titular cu contract de munca pe perioada nedeterminata in ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Alexandravisoiu Alexandravisoiu Buna ziua! Am născut în data de 12.10 prematur, in acea perioadă eram in concediu medical și deoarece nu mă așteptam la acest lucru nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)