avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca pentru un fost ofiter
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca pentru un fost ofiter

Buna ziua! Am o speta: o persoana a fost ofiter activ in periaoada 1978 -2002 cand a fost trecut in rezerva(pensionat). Vrea sa se angajeze intr-o institutie, el avand specialitatea in topometrie si cadastru funciar. Perioada in care a activat ca si ofiter se considera vechime in munca in vederea acordarii sporului de vechime? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 4 Februarie 2009
Ramane la latitudinea angajatorului daca va lua sau nu in considerare aceasta perioada. Parerea mea, este ca se poate lua in considerare aceasta perioada la acordarea sporului de vechime avand in vedere faptul ca cele doua perioade sunt luate in calcul la stabilirea pensiei si constituie stagii de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca irumes irumes Cum se calculeaza corect vechimea in munca (in vederea acordarii sporului de vechime in munca la salariu) ptr un nou angajat la o societate, care isi incepe ... (vezi toată discuția)
Vechime in campul muncii ivanvintilica ivanvintilica Am terminat liceul in 1976. Nu am intrat la facultate si am fost luat in armata. Stagiul militar se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Trecerea la o noua trepta de vechime/sporul de vechime sebastian. sebastian. Doresc sa stiu daca satisfacerea stagiului militar este socotit ca vechime pentru trecerea la o alta treapta de vechime,dar perioada de somaj care a fost ... (vezi toată discuția)