avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen plangere penala

exista termen de 2 luni pentru sa depun plangere penala cand e vorba de art194 , art193 ?
merci .
Potrivit art.284 ali.1 C.de proc. pen., in cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila,aceasta trebuie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.

Despre acest subiect gasiti detalii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
ART. 193
Ameninţarea
#M32
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
#B
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
ART. 194
ªantajul
Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Când constrângerea constă în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

In cazul santajului nu santeti tinut de termenul de 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articole cod penal sdsr1 sdsr1 Imi puteti spune, va rog, care sunt articolele din codul penal pentru urmatoarele infractiuni si cam ce pedepse sunt: inselaciune, amenintare, santaj, ... (vezi toată discuția)
Hartuire radulescu_stefan radulescu_stefan buna ziua,am o problema cu un fost,, prieten\",a inventat o datorie care ba e mai mica ba mai mare,ia spus mamei lui ca-mi da mie bani,iar acum mama lui cit si ... (vezi toată discuția)
Santaj si amenintare blueelf08 blueelf08 Exista in codul penal vreun articol care sa pedepseasca santajul si amenintarea? Pentru ca deja nu mai suport sa fiu santajata si amenintata fie prin sms, fie ... (vezi toată discuția)