avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... blocare indemnizatie si alocatie copil - debit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

blocare indemnizatie si alocatie copil - debit

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Este normal ca cei de la Agenta de prestatii sociale sa imi blocheze plata alocatiei si indemnizatiei pentru copilul nascut in luna august anul acesta,pe motiv ca am un debit de la primul concediu de maternitate,din martie 2011?Atunci,din greseala dansilor,mi s-a suprapus plata primului salariu cu plata ultimei indemnizatii(mi-au platit luna intreaga,desi eu incepusem deja serviciul si am anuntat aceasta in timp util).Mi se pare abuziv sa mi se sisteze dreptul la alocatie si indemnizatie, pe motiv ca la primul copil domiciliam in sect. 2, acum sunt in sectorul 1,iar dansii nu isi pot recupera debitul decat mergand eu sa achit direct cei 1890 ron.Cum pot rezolva aceasta problema?
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:32, 11 Decembrie 2012
Achitand banii pe care i-ati primit la momentul respectiv si de care ati beneficiat fara sa va mai ganditi la consecintele ulterioare. Daca ii returnati atunci, totul ar fi fost in regula acum.
Cred ca nu am expus eu foarte clar problema:rnCu siguranta intentionez sa achit cei 1890 de care am beneficiat.Intrebarea mea era de ce sa blocheze actuala indemnizatie si mai ales alocatia copilului(care nu are legatura cu indemnizatia),si de ce nu este posibil sa se opreasca suma respectiva din prima indemnizatie pe care ar urma s-o primesc.Raspunsul dansilor a fost ca am avut domiciliul in sectoare diferite(2,si acum 1),si ca nu se poate transfera dosarul de pe un sector pe altul.Inca nu am primit nici o instiintare scrisa privind acest fapt,pur si simplu am fost sunata sa vin sa achit debit
Am inteles. Nu am contestat intentia Dvs., ci faptul ca se putea evita aceasta situatie.
1. Ati primit bani necuveniti inca din martie 2011 (!?) si nu v-ati dus imediat sa-i returnati?

2. Acum doriti sa-i returnati dar AJPIS nu mai are incredere in dvs. si a sistat plata indemnizatiei pana va achitati debitul.

3. Si eu cred ca nu trebuia sa vi se retina si alocatia de stat pentru copii dar acest fapt se datoreaza prevederilor Legii 61/1993 privind alocația de stat pentru copii:

Art.3
...
(3) Alocația de stat pentru copii prevăzută la alin. (1) lit. a) se cumulează cu indemnizația lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserție, prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările și completările ulterioare, respectiv de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare.

4. Din comoditate nu s-a mai tinut cont ca in sumele dvs. este inclusa si alocatia de stat pentru copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar indemnizatie crestere copil respins florentinamar florentinamar Buna seara! Este legal sa se respinga dosarul pt indemnizatie crestere copil , depus de mama,pe motivul ca dosarul de alocatie este despus in alt judet si ca ... (vezi toată discuția)
Stimulent indemnizatie 2012 T_Andrei T_Andrei Buna ziua. Sunt in CCC si copilul urmeaza sa implineasca varsta de 2 ani in ian 2013. Am decis sa ma intorc la angajator in dec 2012, si am intrebat la AJPS de ... (vezi toată discuția)
Revenire mai repede din concediu de maternitate dorina raluca dorina raluca Bun gasit stimati participanti la forum, intrebarea mea este: daca revin la servici inainte de implinirea celor 2 ani prevazuti legal, as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)