avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenire mai repede din concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenire mai repede din concediu de maternitate

Bun gasit stimati participanti la forum, intrebarea mea este: daca revin la servici inainte de implinirea celor 2 ani prevazuti legal, as dori sa stiu daca exista vre-un beneficiu financiar pentru mama care revine mai repede, un plus la salar pentru ca a revenit mai repede? daca exista acest tip de stimulent financiar - cat este cuantumul acestuia si care este legea care mentioneaza acest lucru. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rodica74 , utilizator 22:34, 9 Decembrie 2009
se revine din concediu de crestere a copilului , nu din concediu de maternitate.Da, beneficiati de un stimulent in cuantum de 100lei, care se cumuleaza cu alocatia copilului de 200 lei , pana la implinirea varstei de 2 ani ai copilului.
va anexez prevederile OUG 148/2005 PRIVIND SUSTINEREA FAMILIEI IN VEDEREA CRESTERII COPILULUI. Mentionez ca acest stimulent nu il acorda angajatorul, ci statul.

ART. 3
(1) Persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului, reglementata de prezenta ordonanta de urgenta, si realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 , cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de un stimulent in cuantum lunar de 300 lei.
(2) Stimulentul prevazut la alin. (1) se acorda si persoanelor care au fost indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului reglementata de dispozitiile aplicabile pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cuprinse in Legea nr. 19/2000 , cu modificarile si completarile ulterioare, de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile ulterioare, de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 221/2000 privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 452/2001 , precum si de alte acte normative referitoare la stabilirea si acordarea acestui drept, denumite in continuare acte normative speciale.
(3) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului si solicita dreptul la stimulent, plata acestei indemnizatii se suspenda.
(4) Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevazut la alin. (1) este de 100 lei.
--------------
Art. 3 a fost modificat de pct. 2 al art. I din LEGEA nr. 7 din 9 ianuarie 2007 , publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 33 din 17 ianuarie 2007.

ART. 4
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul alocatiei de stat pentru copii prevazute de Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, este urmatorul:
a) 200 lei (RON) lunar, in situatia copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap;
b) cel acordat conform art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993 , republicata, in situatia copiilor in varsta de peste 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap.
(2) Indemnizatia sau stimulentul prevazute la art. 2, respectiv la art. 3 alin. (2) din prezenta ordonanta de urgenta, se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii prevazuta la alin. (1) lit. a).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai primesc indemnizatia daca mi-am dat demisia? andeiusa andeiusa Buna Ziua! As vrea sa stiu daca mai primesc indemnizatia pentru ingrijirea copilului (cei 300RON care se ofera mamelor intoarse la serviciu inainte de a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie lunara crestere copil - daca nu am muncit clau_27 clau_27 buna ziua,care este,indemnizatia lunare,pe care o poate primi,o tanara mamica, pentru cresterea nou nascutulu,ea nu a lucrat niciodata.:\">:\"> ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului handsu handsu In cazul in care perioada pentru cresterea copilului sub doi ani se prelungeste cu un an , copilul avand un handicap ,indemnizatia primita in cei doi ani ... (vezi toată discuția)