avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

buna ziua , sunt angajata cu 2 ore/zi din luna feb 2012, sunt insarcinatain 3 luni as dori sa stiu daca beneficiez de ccc , cat voi lua , ce acte trebuiesc intocmite , daca imi pot lua concediu prenatal, etc va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:57, 11 Decembrie 2012
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca , norma intreaga sau timp partial . Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii timp de 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 13
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie sau
stimulent de inserţie, se acordă pe bază de cerere, însoţită în mod obligatoriu de:
a) copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoana care primeşte documentele;
b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul, pentru situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2);
c) actele doveditoare care să ateste îndeplinirea perioadelor prevăzute de art. 2;
d) dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e) dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru
creşterea copilului;
f) orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.
...

Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, şi documentele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza căreia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.
1. Veti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si de CCC indiferent cate ore are programul de lucru.

2. - Pentru a intra in CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea CIM pentru a intra in CCC pana la 1 an sau 2 anio (depinde pentru ce varianta optati).
- Angajatorul emite o decizie de suspendare a CIM cu care, impreuna cu celelalte acte, va prezentati la Primarie.

3. Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna de nastere) dar nu va fi mai mica de 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura pentru intrarea in concediu de crestere a copilului Elena_76 Elena_76 Buna ziua... Va rog, daca poate cineva sa-mi dea niste indicatii... Am o prietena care a nascut de curand si nu stie care este procedura si ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului Aceri Aceri Buna, am nascut acum un an si patru luni, care sunt conditiile si care sunt actele ce trebuie prezentate la asistenta sociala pentru obtinerea indemnizatiei, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil valentyna14 valentyna14 Pot beneficia de indemnizatie daca in septembrie am avut o perioada de proba de 10 zile ..contractul a incetat, apoi din 11 octombrie sunt angajata pana in ... (vezi toată discuția)