avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii indemnizatie consiliu administratie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii indemnizatie consiliu administratie

Va rog sa ma informati de contributii se retin din indemnizatia de consiliu de administratie la o firma de stat pentru o persoana pensionara si care face parte din CA la firma de stat.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:28, 13 Decembrie 2012
Baza de calcul a contributiilor sociale individuale obligatorii,in acest caz, este cea mentionata la art.296^4 din Codul fiscal,in cazul persoanelor prevazute la art.296^3 lit.a(persoane...care realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor...).Fata de cele de mai sus,consider ca acelei persoane ar trebui sa i se retina CAS si CASS .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator pensionar Monica H. Monica H. Administrator SC pensionar mai datoreaza contributii catre stat/casa de pensii??? (vezi toată discuția)
Pfa fifi53 fifi53 dupa ce am citit oug.15/2012 art 296.19 nu mai inteleg nimica eu pfa inregistrat la administratia financiara cu cod fiscal , realizez venituri lucrez pe baza ... (vezi toată discuția)
Plata cass-ului pentru dividende eficienthr eficienthr Am un SRL la care sunt unicul asociat. Pana acum nu am stiu ca pot avea si calitatea de salariat in cadrul firmei mele. Eu, ca persoana fizica, am incheiat cu ... (vezi toată discuția)