avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie concediu maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie concediu maternitate

Am 12 ani de zile lucrati la o multinationala, 2000-2012.
In 24 octombrie 2012 mi-am bagat lichidarea urmand sa imi caut altceva de lucru. Nu am gasit nimic inca, dar intre timp am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani (din 28 octombrie practic). Ce pot sa mai fac in situatia asta? Pot sa beneficiez de indemnizatia de nastere? Are rost sa ma mai angajez pentru 6 luni?

Cel mai recent răspuns: SILVIA HORVATH , Contabil 17:46, 11 Decembrie 2012
Art. 2 din OUG 111/2010:

(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Concediu de maternitate este una, iar concediu pentru cresterea copilului este altceva .. conditiile pentru a beneficia de indemnizatiile aferente acestor concedii sunt diferite ... despre care vreti sa stiti mai multe detalii?
Asta am citit si eu. Intrebam daca mai exista solutii sa beneficiez de indemnizatie sau de o parte din ea pentru cat am lucrat. Am avut 2200 lei net.
Stiu ca beneficiez de cei 200 lei pt crestere copil. Doar atat?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
lauratms, utilizator
Indemnizatia nu se poate primi in cota parte ..nici cea de maternitate si nici cea pentru CCC.
Deci sa inteleg ca nu primesc nimic dupa ce nasc? Nici daca ma mai angajez 6-7 luni? Sau pot sa ma angajez 1 an si sa depun dosarul dupa 12 luni lucrate?

Alte discuții în legătură

Gravida cony_23 cony_23 Ce drepturi pot sa cer si unde sa ma duc ca cer aceste drepturi ? Sa o luem cu inceputul sunt gravida in luna a 6 lucrez numai din aprilie si inainte deloc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil si concediu marianabarbuceanu2 marianabarbuceanu2 Buna ziua, am si eu o intrebare. daca am contract pe 4 ore pot beneficia de indemnizatie crestere copil si concediu? la ce sumna m-as incadra avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil suciu_diana suciu_diana Buna ziua, imi puteti spune cat poate primi o mama fara venit, ca urmare a nasterii unui copil? (vezi toată discuția)