avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFACERE CONTRACT MUNCA- DREPTUL LA SOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFACERE CONTRACT MUNCA- DREPTUL LA SOMAJ

Pe data de 05.11.2012, am depus dosarul pentru somaj.Pe data de 16.11.2012, am fost angajata la o alta societate cu contract pe perioada nedeterminata dar care continea un subpunct in care se specifica perioada de proba 90 zile.Am anuntat imediat la fortele de munca semnarea acestui contract, pentru a fi intrerupta indemnizatia de somaj.Pe 10.12.2012 am fost trimisa cu adeverinta de salariat pentru a aduce la firma dovada intreruperii somajului.In aceeasi zi, insa, am fost anuntata ca mi se desface contractul de munca, fara nicio explicatie plauzibila.
Va rog sa imi spuneti, in primul rand, daca firma a procedat corect, si daca, in aceasta situatie, mai pot beneficia de indemnizatia de somaj si care ar fi procedura de urmat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:21, 14 Decembrie 2012
Buna ziua !Revin asupra problemei mele, si va rog mult sa imi spuneti daca exista posibilitatea de a actiona firma in instanta pentru daunele morale produse, avand in vedere ca nu am primit niciun avertisment si nu inteleg motivele desfacerii contractului de munca.
In plus, nu am fost informata de consecintele pe care le are semnarea unui contract pe perioada nedeterminata,dar cu perioada de proba, in conditiile in care am anuntat, in momentul angajarii, depunerea dosarului de somaj inainte de aflarea acestiul loc de munca vacant.Mi s-a spus ca este ceva sigur si am primit dispozitie sa intrerup somajul imediat.Ceea ce am si facut.
Sa fie oare corectitudinea principala problema in ziua de azi ?
Va multumesc anticipat.
Asa cum v-am precizat mai sus, parerea mea este ca se poate actiona in judecata un astfel de angajator ... insa nu ma pot pronunta asupra sanselor .de reusita ....
Ii rog pe cei care au trecut prin aceasta situatie,(daca exista), sa imi dea un sfat despre cum au rezolvat problema...
Multumesc.
Si totusi...In ultimii 17 ani, nu am beneficiat de indemnizatia de somaj, cotizatiile au fost platite
fara intarziere, iar art.44 din legea 76, din cate imi spuneti, presupune incetarea platii indemnizatie de somaj in cazul incadrarii in munca pentru o perioada mai mare de 12 luni.Dar eu am lucrat la noua firma 3 saptamani.De ce nu sunt obligati angajatorii sa incheie contracte pe perioada determinata, daca au clauza perioada de proba ?!Chiar ti se anuleaza toate drepturile datorita toanelor unui patron?
Multumesc anticipat
Asa este legea facuta ... alte alternative nu exista la situatia dvs ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare szabobea szabobea M-am angajat la o firma cand eram in somaj, acum am un cim pe perioada determinata. Daca mi se prelungeste contractul cu inca cateva luni, am dreptul la 30% ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj dupa angajare Stefanescu Georgeta Stefanescu Georgeta Dupa desfiintarea postului la firma la care am lucrat am intrat in somaj.Acum am gasit un post la o firma la care nu am mai lucrat niciodata.Ei imi fac un ... (vezi toată discuția)
Pot sa reiau indemnizatia de somaj? balanvaleriu balanvaleriu am stagiu de cotizare complet,adica de 12 luni,am vechime in munca de 30 ani iar in perioada 1.09.2011-13.11.2011 am beneficiat de indemnizatie de somaj dupa ... (vezi toată discuția)