avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită faliment in caz de ipoteca rang II
Discuție deschisă în Executare silită

faliment in caz de ipoteca rang II

buna ziua. va descriu o problema mai delicata in speranta ca voi afla niste informatii utile.
in 2008 am luat un apartament cu credit ipotecar (banca1). in aceeasi perioada am facut si un credit nevoi personale( banca 2). intre timp creditul de nevoi personale nu a mai fost achitat, s-a trecut la procedura de executare silita cu blocare si proprire pe toate conturile, venituri 30%, insa si cu notificare in cartea funciara a apartamentului ca millenium are ipoteca rang II asupra apartamentului, rangul I revenind bancii 1.
intrebarea mea ar fi in cazul in care declar procedura de faliment la banca1 , deoarece nu mai reusesc sa achit nici acest credit, afecteaza cu ceva acel rang II care il detine banca 2? stiu ca banca ce detine ipoteca imi va pune si ea proprire pe venituri aferenta diferentei ce ramane din vanzarea apartamentului pana la suma datorata.
sau as putea sa sper in acordarea legii falimentului in romania si astfel sa scap doar cu proprirea la banca 2?
multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: luminigeorgia , utilizator 16:18, 14 Decembrie 2012
Este vorba de un faliment al unei persoane fizice?
Deocamdata vb de legi in vigoare, ce va fi in viitor daca o fi cazul, discutam atunci.
Din ce ziceti, nici nu mai renteaza sa mai platiti creditul ipotecar, sunteti intr-un clinci din care nu pareti sa iesiti curand.
Se va vinde casa si pt ce ramane de plata la cel ipotecar si pt creditul de nevoi personale, veti avea poprire pe jumatate din salariu.
da. este vorba despre persoana fizica. multumesc pentru raspunsusri
nu spun ca nu este rentabil sa mai platesc. doar ca situatia financiara este precara. creditele toate au foat facute in franci elvetieni. la cel ipotecar rata este de 540 franci. daca acum 4 ani asta insemna 1200 ron acum inseamna 2000ron iar salariile au scazut si ele. momentan mai am 15 luni de oferta din partea bancii sa platesc o rata doar de 300 franci lunar. insa la finalul acestei perioade cand rata va reveni la normal, nu voi mai reusi s-o mai achit. sunt perfect constienta de consecinte insa nu ma ajuta prea mult. oricum momentan am 30% proprire pt primul credit, cel de la banca2, care a fost transferat la kruk international. insa deoarece nu/mi permit sa fac o intelegere financiara cu ei, propunerea lor fiind de a achita o rata lunara de 1000ron lunar pe termen de 7 ani plus un avans de 10procente, proprirea si ipoteca rang II raman inca in vigoare. nu vad solutii si nici macar alte variante.
multumesc inca o data pt raspuns. o zi buna.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
luminigeorgia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refinantare credit adela_op adela_op Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu un credit In luna 11.2010 am efectuat o refinantare de credit la Banca1, la care deja aveam un credit. Cu ... (vezi toată discuția)
Creditele ipotecare in franci eli7526 eli7526 Buna seara.Ma numesc Elena I. si ca majoritatea romanilor cu credite ,stau si imi storc mintea-ce naiba e de facut?Am facut 2 credite in 2007 ,unul ipotecar si ... (vezi toată discuția)
Credit nerambursat sarina@ sarina@ Buna ziua, Am facut un credit ipotecar in mai 2008 impreuna cu sotul meu si am achizitionat un apartament. L-am cumparat cu 43000 euro, iar acum mai ... (vezi toată discuția)