avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrarea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrarea in munca

Buna ziua,
Sunt absolvent al facultatii de Matematica si Informatica(3 ani) din anul 2011, si angajat pe fuctia de "Programator ajutor(351201 conform COR)" din 2012. Intrebarea mea este urmatoarea: Din cate stiu, pentru programator ajutor nu este neaparata nevoie existenta studiilor superioare, dar avand in vedere ca eu am absolvit o facultate, ce posibilitati as avea sa cer angajatorului sa ma incadreze in munca cu studii superioare? Sau, are posibilitatea angajatorul sa ignore faptul ca eu am studii superioare? Nu sunt in situatia de a fi nemultumit in starea in care ma aflu dar, banuiesc ca e o pierdere de vreme, sa nu fiu incadrat unde se cuvine. Pentru studii superioare, banuiesc ca exista un minim de salarizare, de unde am dedus ca nu sunt incadrat cu studii. Ma lamuriti, va rog, cum sta treaba, care este acel minim pentru studii, daca exista? Eventual o trimitere, unde as putea studia problema.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: klaubenny , utilizator 14:58, 12 Decembrie 2012
In mediul privat stabilirea salariului se face prin negocierea directa angajat-angajator.Nu mai sunt de actualitate indicii de ierarhizare care permiteau angajatilor cu studii superioare sa beneficieze de salarii mai mari.(studii superioare de scurtă durată – 1,5, in cazul dvs.)
Ca urmare, angajatorul e liber sa ofere cat de putin doreste, (nu mai putin de salariul minim obligatoriu), atat timp cat si angajatul accepta oferta.
Totusi, in ce masura credeti ca ar conta pentru CV, cum am fost angajat (cu/fara studii superioare)?
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
klaubenny, utilizator
Ce-mi scapa?:)Unde anume in CV-ul dvs , sau in oricare altul, se trece aceasta informatie?:)
Nu prea conteaza Cv-ul , parerea mea .. mai degraba conteaza competenta si experienta dvs in acel domeniu ...
Mda, adevarat....foarte multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programator fara studii de specialitate AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, poate fi incadrada o persoana pe pozitia de Programator daca aceasta are studii superioare dar nu de specialitate? Daca nu, care ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Incadrare cod cor 251206 vs 351201 Simmy Simmy Buna ziua, Am o mare nelamurire privitoare la codurile COR din tara noastra minunata in care experienta nu conteaza ci doar diplomele. In 2019 am fost ... (vezi toată discuția)
Incadrare cor domeniul programare software mindient mindient Buna ziua, As dori ajutorul d-voastra sa rezolv o problema de gasire si incadrare a functiei optima si compatibila cu studiile pe care le am. Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)