avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare cod COR 251206 vs 351201
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare cod COR 251206 vs 351201

Buna ziua,

Am o mare nelamurire privitoare la codurile COR din tara noastra minunata in care experienta nu conteaza ci doar diplomele.
In 2019 am fost angajat la o firma pe pozitia de Project Manager. In contractul initial, deoarece nu aveam nici facultatea terminata si nici nu eram student, am fost incadrat la 351201 (Programator ajutor) ceea ce mi se pare corect. Insa in momentul in care am adus adeverinta de la facultate, mi s-a facut act aditional la contract si am fost incadrat pe 251206 (Manager proiect informatic) si am si beneficiat de deducerea de impozit. Bun, toate bune si frumoase.
Anul trecut mi-am schimbat iar jobul si culmea si facultatea. La noua firma, desi dupa ce am inceput anul scolar am adus adeverinta si beneficiez de deducerea de impozit. Insa codul COR este tot 351201 (Programator Ajutor).

Aici am doua intrebari:
1. Care este varianta corecta dpdv legal? Noua firma motiveaza ca "Pozitia de Manager proiect informatic necesita studii superioare finalizate- acesta este motivul pentru care nu putem face schimbarea functiei deocamdata). Este corect ceea ce zic ei si fosta firma nu stia varianta corecta?
2. Codul COR impacteaza pensia? Sau pensia este calculata strict vis-a-vis de suma incasata ca si salariu?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 2 Martie 2022
1. Intr-adevăr, Manager proiect informatic necesita studii superioare.

2. Codul COR nu are influenta asupra pensiei.
Pensia este calculata strict vis-a-vis de suma incasata ca si salariu.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult pentru raspuns insa nu imi este foarte clar. Stiu ca necesita studii superioare, dar trebuie sa fie si finalizate, sau in curs? De aici vine problema mea.
In opinia mea, da .. trebuie sa fie finalizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii necesare - manager proiect informatic - cod cor 251206 andrei_tatu andrei_tatu Am o intrebare legata de studille necesare pentru functia \"Manager de Proiect Informatic\" (Cod COR: 251206). Sunt absolut necesare studii superioare pentru ... (vezi toată discuția)
Programator fara studii de specialitate AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, poate fi incadrada o persoana pe pozitia de Programator daca aceasta are studii superioare dar nu de specialitate? Daca nu, care ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Obligativitate respectare nivel studii indicat in cor pentru functia respectiva radumititean radumititean Este obligatorie respectarea nivelului minim de studii mentionat de COR pentru o anumita ocupatie, in conditiile in care nu este una pentru care exista ... (vezi toată discuția)