avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decizie ANRP
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decizie ANRP

Comisia judeteana de aplicare a legii 9/1998 a stabilit in februarie 2002 despagubiri in valoare de 100.000 de lei. ANRP emite decizie in martie 2010 prin care valideaza suma de 100.000 de lei actualizata cu inflatia pe perioada februarie 2002-martie 2010 adica o suma totala de 171.000 lei. Am primit aceasta suma in acest an,2012 prin executare silita. Dupa primirea banilor am constatat ca ANRP a folosit un indice de inflatie gresit, 71% in fapt inflatia in perioada sus-mentionata(februarie 2002-martie 2010) fiind de 98%.
Cum pot recupera diferenta de bani? Pot merge in instanta cu o astfel de problema? Inca nu au trecut 3 ani de la data emiterii deciziei.
Cel mai recent răspuns: eugenion , utilizator 13:36, 1 Ianuarie 2013
În principiu puteți merge în instanță pentru recuperarea diferenței, dar depinde de ce acte ați semnat la primirea banilor.
Dacă, de exemplu, acel act conținea vreo clauză conform căreia nu mai aveți nici o pretenție ulterioară... e mai greu să mai cereți ceva în plus, decât dacă veți dovedi eroarea sau dolul... ceea ce complică situația.
M-am adresat unui avocat pentru a merge in instanta. Acesta spune ca nu avem un temei juridic pentru o actiune in instanta. Mentionez ca la primirea banilor nu am semnat un act care sa interzica o solicitare ulterioara. Din cate cunosc in luna Martie cand se implinesc 3 ani de la data emiterii deciziei drepturile se vor prescrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut proces maria1956 maria1956 buna seara, am pierdut procesul cu anrp si la tribunal si la curtea de apel,va rog sa-mi spuneti ce mai pot face la care istanta mai pot face actiune?. va ... (vezi toată discuția)
Legea 9/1998 miab miab Stie cineva daca se mai dau despagubiri la legea 9/1998 celor cu dosarele finalizate(aprobate de ani de zile? (vezi toată discuția)
Revendicare mostenire pentru bunuri abandonate de autor in statul bulgar Stancana_Alina Stancana_Alina Am si eu o intrebare pentru cine se pricepe. Parintii bunicii mele au locuit in bulgaria, si pe vremea razboiului au fost nevoiti sa paraseasca domiciliu si au ... (vezi toată discuția)