vreau sa vand o cladire cu teren de pe firma catre o persoana fizica. in contabilitatea firmei acestea sunt fara tva dar la vanzare, trebuie sa le facturez si nu stiu daca ma incadrez la scutire de tva. proprietatea este casa de locuit cu teren aferent Sc 120 mp , teren curticonstructii 760 mp si teren arabil 1740mp. ma puteti sfatui cumva ???
ART. 141 al.2 f) Cod Fiscal -norme metodologice
37. (1) În aplicarea art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal, atunci când construcţia şi terenul pe care este edificată formează un singur corp funciar, identificat printr-un singur număr cadastral:
a) terenul pe care s-a edificat construcţia urmează regimul construcţiei, dacă valoarea acestuia este mai mică decât valoarea construcţiei aşa cum rezultă din raportul de expertiză;
b) construcţia va urma regimul terenului pe care este edificată, dacă valoarea acesteia este mai mică decât valoarea terenului aşa cum rezultă din raportul de expertiză;
c) dacă terenul şi construcţia au valori egale, aşa cum rezultă din raportul de expertiză, regimul corpului funciar va fi stabilit în funcţie de bunul imobil cu suprafaţa cea mai mare. Se va avea în vedere suprafaţa construită desfăşurată a construcţiei.
In ceea ce priveste terenul arabil, daca certificatul de urbanism dovedeste acest lucru, este scutit de TVA.
va multumesc pentru raspuns. am un singur numar cadastral si inteleg ca nu voi plati tva deloc. as fi platit pentru curti constructii dar valoarea lui este mai mica decat valoarea constructiei. am inteles bine ?
Tva teren
~~~~~
Va rog sa-mi spuneti daca terenul de sub constructie poate fi considerat in momentul vanzarii construibil in scopul aplicarii tva-ului.Constructia nu se vinde ... (vezi toată discuția)