avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva vanzare teren si cladire
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva vanzare teren si cladire

la vanzarea unui teren cu constructie pe el se poate percepe tva de 19% la teren si 5% la cladire sau sunt scutite de tva, mentionez ca au fost cumparate in 2007
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 13:51, 29 Aprilie 2010
Reprezinta operatiune scutita fara drept de deducere conform art. 141 alin. 2 lit f) din Codul fiscal livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile.

Punctul 37 alin. 1 din normele metodologice de aplicare a art. 141 mentioneaza ca "În aplicarea art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal, atunci când construcţia şi terenul pe care este edificată formează un singur corp funciar, identificat printr-un singur număr cadastral:

a) terenul pe care s-a edificat construcţia urmează regimul construcţiei, dacă valoarea acestuia este mai mică decât valoarea construcţiei aşa cum rezultă din raportul de expertiză;

b) construcţia va urma regimul terenului pe care este edificată, dacă valoarea acesteia este mai mică decât valoarea terenului aşa cum rezultă din raportul de expertiză;

c) dacă terenul şi construcţia au valori egale, aşa cum rezultă din raportul de expertiză, regimul corpului funciar va fi stabilit în funcţie de bunul imobil cu suprafaţa cea mai mare. Se va avea în vedere suprafaţa construită desfăşurată a construcţiei."

Cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru livrarea locuinţelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite (daca sunt indeplinite conditiile prevazute la art. 140 alin. 2^1 din Codul fiscal).
o sa revin cu mai multe detalii dar sa inteleg ca nu o pot vinde cu 5 % la tva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren si constructie iudith2000 iudith2000 Buna ziua!As avea va rog,urmatoarea speta :o societate comerciala platitoare de TVA cumpara in mai 2007 un imobil in valoare de 243684 lei,si terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzari terenuri camicami camicami Care este regimul TVA la vanzarea de terenuri? Se vand cu TVA sau fara TVA ? Difera regimul TVA la vanzarea de terenuri pe care nu exista ridicate ... (vezi toată discuția)
Tva la tranzactii imobiliare dianapp dianapp O persoana cu dubla cetatenie(romana si engleza) care detine un singur imobil(o garsoniera) in Romania si pe care, in perioada pe care a detinut-o, a mai ... (vezi toată discuția)