avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto cu vatamare corporala

Buna ziua,
Este posibil ca persoana autoarea unui accident auto cu vatamare corporala grava sa isi primeasca carnetul inapoi de la politie? Accidentul a fost produs pe fondul depasirii vitezeli legale in localitate(92 km/h) si accidentarea victimei s-a produs in afara carosabilului la 10-15 metri. Victima a necesitat 75 de zile de ingrijiri medicale. Dosarul inca se afla la politie dar politistul care instrumenteaza cazul a fost amenintat de avocatul inculpatei ca va fi dat in judecata pentru ca a retinut carnetul autoarei.
Cel mai recent răspuns: Cristea_C , utilizator 07:39, 13 Decembrie 2012
in perioada urmaririi penale dar si in perioada judecatii, procurorul, respectiv judecatorul, pot sa prelungeasca dreptul de a conduce pt perioade de cate 30 de zile si, in general, o fac.
De unde știți ca autoarea circula cu 92 km/h ?
Acest lucru se poate stabili dupa ce se dispune si se intocmeste o expertiza de specialitate.
Totuși dați mai multe informații despre accident.
Buna ziua,
Stati ca nu inteleg. Daca trec pe rosu m-i se ia carnetul pentru trei luni dar daca aproape omor pe cineva mai pot circula 30 de zile ca poate mai reusesc o data?
orice om este considerat nevinovat pana este condamnat. Dupa ce va fi condamnat ii va fi anulat permisul de conducere.
Buna ziua,
Ok. Dar permisul nu trebuie sa fie la dosar pentru a demonstra ca persoana in cauza are dreptul de a conduce. In acest caz nu constituie dovada si ramane la dosar permisul de conducere? Dreptul de a acorda 30 de zile revine procurorului si el poate acorda sau nu acest drept. Nu inteleg cum ar putea fi atacat in instanta decizia unui procuror.

Alte discuții în legătură

Dovada de circulatie permis suspendat pentru alcoolemie cryssa_pink cryssa_pink Buna ziua, Am urmatoarea situatie, unchiul meu a facut un accident doar cu daune materiale, iar altestarea cu etilotestul avea alcoolemie 0,86. I-au ridicat ... (vezi toată discuția)
Inculpat art 184 cp elenamuscalu elenamuscalu inculpat trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa.as vrea sa stiu de ce conduce in continuare?nu i s-a retinut permisul? (vezi toată discuția)
Permis suspendat romanr romanr Buna seara...In urma unui accident rutier soldat cu victime(fratele meu,prietena mea) in care cei 2 au suferit rani usoare(nu au depus plangere)...mi-a fost ... (vezi toată discuția)