avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Despagubire stabilita de instanta la expropriere ...
Discuție deschisă în Executare silită

Despagubire stabilita de instanta la expropriere utilitate publica

Desi am parcurs toate fazele litigiului cu CNADR reprezentata de SCA Cecilia Popa si avem decizie definitiva si irevocabila pt despagubire ( mai mare decat cea din Decizia de expropriere ) , cei dela SCA ne tot aburesc cu o procedura de despagubire stabilita prin HG 168/2008 de care nu am auzit.
Care este procedura de urmat ?
Parerea mea este ca suntem in cazul art. 9 din legea 198/2004 cand instanta judecatoreasca a stabilit cuantumul despagubirii, deci se aplica ultimul paragraf din articol:
"In acest caz, plata despagubirii se face de catre expropriator in termen de 30 de zile de la data solicitarii, pe baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile de stabilire a cuantumului acesteia. "

Alte discuții în legătură

Despagubiri exproprieri cnadr costif costif Inca din 2008 am fost expropriati de niste terenuri pt Predeal- Brasov. Nu am fost de acord cu hotararea comisiei in ceea ce priveste cunatumul despagubirii. ... (vezi toată discuția)
Expropriere pentru cauza publica - intrebari Shiva Shiva Cine este in drept legal sa ceara de la administratia locala eliberarea autorizatia de demolare/desfintare a unei constructii? Care e legea/OUG care ... (vezi toată discuția)
Expropriere casa StefanL61 StefanL61 Buna ziua Problema este urmatoarea: in vara anului trecut, printr-o Notificare de Expropriere din data de 28.07.2020, emisa de Compania Nationala de Cai ... (vezi toată discuția)