avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca ca urmare a opririi activitatii de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca ca urmare a opririi activitatii de munca de catre administratorul firmei

In luna octombrie a anului curent activitatea firmei a fost oprita de catre administratorul firmei, ca urmare a retinerii sale si a directorului firmei, de catre organele de cercetare penala. Angajatilor nu li s-a permis accesul in firma pe perioada retinerii acestora de catre politie. Catre angajati nu s-a comunicat care sunt urmarile pentru ei. Nu ni s-a inmanat nici o decizie chiar si dupa eliberarea administratorului firmei si a directorului ( sunt aproape 2 saptamani de cand aceste persoane sunt in libertate dar statutul nostru sau al firmei nu a fost clarificat). De asemeni, nu am primit drepturile salariale din luna septembrie.
Cum pot sa imi recuperez drepturile banesti restante si sa aflu daca angajatorul plateste asigurarile sociale chiar si in perioada in care nu ni s-a permis sa ne desfasuram activitate, dar contractul de munca a ramas activ? Pot sa ma adresez instantei atat pentru drepturile salariale ramase restante, dar si pentru plata contributiilor sociale pe perioada cat contractul meu de munca a fost activ?
Mentionez ca nu mi-am dat demisia; cum este recomandabil: sa-mi inaintez demisia si apoi sa depun plangere in instanta, sau sa depun plangerea in instanta chiar daca nu mi-am dat demisia?

Alte discuții în legătură

Demisie si lichidare mitika255 mitika255 Buna ziua.am urmatoarea problema:la data de 01.09.2010 mi-am depus demisia de la locul de munca ,demisie care mi-a fost acceptata.in urma demisiei trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Demisie, recuperare drepturi banest EgnDg EgnDg In atentia consilierilor juridici am si eu cateva intrebari rezultate dintr-o problema cu fondatorii unui IFN (inst fin nebanc) SA. Situatia este aceasta: prin ... (vezi toată discuția)
Raspunderea asociatului/ administratorului catre anaf luriada luriada Buna ziua, am preluat ca asociat partile sociale ale unei firme in proportie de o parte , iar asociatul 2 parti -cu calitatea si de administrator. Acest ... (vezi toată discuția)