avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... instanta litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

instanta litigiu munca

itm a facut un control la societatea reclamata de mine pentru restante salariale; a aplicat amenda si a impus masuri obligatorii de constituire a drepturilor salariale; administratorul societatii a contestat in instanta si a pierdut si fondul si recursul; acum am intrat eu cu societatea in instanta pe litigiu de munca. Desi am depus in instanta adresa itm prin care eram anuntata de masurile dispuse, judecatoarea practic ignora constatarile itm. De asemenea, desi am depus ca probe copii dupa facturi ale societatii, cu stampila societatii si semnatura si cnp-ul meu pe ele (am fost secretara, deci eu le intocmeam), judecatoarea mi-a cerut sa-i aduc si...martori.Parca nu mergea chestia cu martori peste inscrisuri, dar in fine, ii voi duce si martori.Problema e ca eu chiar doresc sa ma folosesc de itm in cauza. Doresc sa le trimit o adresa si sa le solicit o copie dupa decizia instantei in cazul cu procesul verbal (pt a vedea si judecatoarea ca mai exista o decizie irevocabila in cauza) si o copie dupa...- actul in care au fost impuse masurile obligatorii; aici nu stiu ce sa cer- procesul verbal de contraventie sau e intocmit vreun act constatator in urma controlului?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 16:19, 14 Februarie 2010
Actul constatator este tocmai procesul-verbal de constatare a contraventiei, pe care l-a contestat in instanta angajatorul. Acesta trebuie solicitat si depus in dosar, impreuna cu hotararea judecatoreasca definitaiva prin care acest p-v nu a fost anulat sau modificat in parte, ci implicit confirmat.
deci nu exista un proces verbal de control prin care au fost dispuse masurile
obligatorii diferit de procesul verbal de contraventie si sanctionare? Va multumesc
ITM poate refuza eliberarea unei copii dupa acest act? Poate invoca confidentialitatea sau ceva de genul asta?
Si inca o dilema: pot prezenta in instanta si facturi originale (cele cu roz) sau e mai bine sa ma rezum la copii? administratorul stie ca au ramas la mine, nu-i mergea calculatorul si in ultimul timp trebuia sa intocmesc documentatia necesara cu imprimanta mea de acasa. Demisia mi-am anuntat-o telefonic; a ramas sa ma sune in zilele urmatoare, sa-mi dea banii, sa-i dau cheia de la birou si actele care au ramas la mine. Bineinteles ca telefonul n-a mai venit.. Mentionez ca el nu s-a prezentat in instanta, nu a depus intampinare, nu a raspuns la nicio solicitare a instantei, deci joc singura pe teren. Sunt tentata sa ies cu originalele, ar fi o dovada perfecta, dar nu stiu cum ar putea interpreta instanta asta...
Originalele sunt documente ale societatii....cu alte cuvinte nu va apartin. Ar fi recomandabil sa depuneti copii ale facturilor pe care sa scrieti "conform cu originalul".
Daca ITM va refuza eliberarea unei copii dupa actul cerut, puteti solicita instantei acet lucru (sa ceara instanta ITM-ului copie).
De asemenea va recomand sa clarificati relatia de munca (sa va asigurati ca demisia a fost inregistrata la data ceruta).
Nu a fost inregistrat nici contractul de munca (desi incheiat,semnat si parafat de ambele parti la sediul firmei). Demisia nu este inregistrata, deci,extrapoland, eu sunt inca angajata firmei,nu?Adica pot sa le cer salariul pe ultimii 2 ani? In instanta eu le-am cerut doar dobanda legala...Sa inteleg ca am luat teapa?:(( Sunteti geniala pe chestia cu demisia; de vreme ce am putut dovedi ca am fost angajata lor, fapt pe care l-au recunoscut si ei, dar neaga perioada de 3 luni, atunci o sa le cer in instanta sa depuna demisia mea...telefonica.
Cat despre originale, aveti perfecta dreptate. Eram sa fac o gafa monumentala cu care puteam ajunge din litigii direct in penal.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
nitmar, utilizator
Cum poate sa depuna demisia dvs data telefoni? ... Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
Demisia reprezintă un act formal, legea stipulând necesitatea redactării ei în formă scrisă.

Prin urmare, angajatorul nu are cum sa va inceteze raportul de munca daca nu are notificarea scrisa de catre dvs prin care va dati demisia.

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta salariala LB LB Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt sanctiunile pentru angajatorul care refuza eliberarea adeverintei salariale necesare pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal pentru masurile impuse? nitmar nitmar Pe scurt: restante salariale de la firma X si restante salariale de la firma y-unde am lucrat ulterior, apartinand aceluiasi individ.ITM sesizata, face control ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt o mama disperata....caut un avocat specializat in rezolvarea acestui conflic de munca ContSters190332 ContSters190332 Buna ziua as dori daca se poate sa vorbesc cu dumneavoastra despre o problema cu care ma confrunt de cateva luni. Fiul meu angajat la o firma din ... (vezi toată discuția)