avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... instanta litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

instanta litigiu munca

itm a facut un control la societatea reclamata de mine pentru restante salariale; a aplicat amenda si a impus masuri obligatorii de constituire a drepturilor salariale; administratorul societatii a contestat in instanta si a pierdut si fondul si recursul; acum am intrat eu cu societatea in instanta pe litigiu de munca. Desi am depus in instanta adresa itm prin care eram anuntata de masurile dispuse, judecatoarea practic ignora constatarile itm. De asemenea, desi am depus ca probe copii dupa facturi ale societatii, cu stampila societatii si semnatura si cnp-ul meu pe ele (am fost secretara, deci eu le intocmeam), judecatoarea mi-a cerut sa-i aduc si...martori.Parca nu mergea chestia cu martori peste inscrisuri, dar in fine, ii voi duce si martori.Problema e ca eu chiar doresc sa ma folosesc de itm in cauza. Doresc sa le trimit o adresa si sa le solicit o copie dupa decizia instantei in cazul cu procesul verbal (pt a vedea si judecatoarea ca mai exista o decizie irevocabila in cauza) si o copie dupa...- actul in care au fost impuse masurile obligatorii; aici nu stiu ce sa cer- procesul verbal de contraventie sau e intocmit vreun act constatator in urma controlului?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 16:19, 14 Februarie 2010
Da,asta am realizat si eu abia acum- ca de fapt sunt inca angajata acestei firmei si chiar daca eu voi fi draguta si le voi cere salariul doar pe cele 3 luni lucrate la ei, ITM-ul ii va indoi cu contributii si impozite pe un contract de munca pe 2 ani. Practic asa s-a intamplat, l-am sunat, l-am intrebat daca a rezolvat problema cu banii care are sa-mi dea, a spun ca inca nu, atunci i-am comunicat ca din punctul meu de vedere colaborarea noastra se incheie aici. A fost de acord. A ramas sa faca rost de bani si sa ma sune zilele urmatoare sa ne intalnim sa-i dau cheile de la birou si actele care mai erau pe la mine.. Evident n-a mai sunat decat peste o luna, cand s-a trezit cu ITM-ul pe cap, si atunci s-a oferit sa achite restanta salariala, cu conditia sa retrag intai cererea. Doar ca aici era o problema: din principiu, cand apelez la o autoritate, fac pasul inapoi si ii las sa-si faca treaba, nu ma joc de-a uite plangerea,nu mai e plangerea. De vreo notificare scrisa,din partea vreunuia din noi, nici vorba, desi ITM prin masurile dispuse i-a impus incregistrarea contractului de munca.
Ar mai fi o problema: pe site-ul ministerului de justitie,la dosar o parte din numele firmei este scris gresit, are un E la sfarsit (ACTIVE in loc de ACTIV). Daca greseala persista si in decizie (pe care n-am vazut-o inca) nu cumva am o problema si daca da, cum poate fi rezolvata? ORC a cerut in instanta dizolvarea societatii (nu cunosc motivele, bilanturile le are depuse la zi) si stateam linistita ca figureaza la tribunal la executari, deci nu poate fi lichidata si radiata rapid, chiar daca eu nu voi avea o decizie definitiva foarte curand in cazul meu, dar asa...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta salariala LB LB Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt sanctiunile pentru angajatorul care refuza eliberarea adeverintei salariale necesare pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal pentru masurile impuse? nitmar nitmar Pe scurt: restante salariale de la firma X si restante salariale de la firma y-unde am lucrat ulterior, apartinand aceluiasi individ.ITM sesizata, face control ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt o mama disperata....caut un avocat specializat in rezolvarea acestui conflic de munca ContSters190332 ContSters190332 Buna ziua as dori daca se poate sa vorbesc cu dumneavoastra despre o problema cu care ma confrunt de cateva luni. Fiul meu angajat la o firma din ... (vezi toată discuția)