Buna ziua, sunt asociat intr-un SRL fara a fi administrator. NU m-am implicat in conducerea SRLului, nu am semnat acte, nu am facut acte de administrare, nu am cunostinta de activitatea SRLului de aprox 8 ani (daca are importanta).
Mai deunazi am primit o instiintare (notificare) de la un cabinet de insolventa cum ca sa depun diverse acte (bilant, lista cu bunurile, lista cu creditorii ...etc, acte cerute de aceasta procedura). Nu am nici un act din cele mentionate intrucat asta este situatia (eu am trait in alta parte a tarii, etc, nu intru in detalii) si nu m-am implicat in aceasta firma. NU am avut beneficii (salariu, dividende, masina etc .. nimic) de pe urma acestui SRL. In plus, la data la care eu aveam ultimele informatii (acum 8 ani) firma nu avea nicio datorie.
Administratorul nu este de gasit, i se cunoaste adresa din buletin dar nu locuieste acolo.
M-am deplasat la cabinetul de insolventa si am aflat ca firma are datorii la impozite locale si la DGFP (cateva zeci de mii lei noi, daca conteaza) care probabil au si cerut falimentul. Am explicat practicianului in insolventa care este situatia cunoscuta de mine si care este relatia mea cu firma si mi-a cerut sa dau o declaratie in care sa mentionez cele spuse de mine. Am plecat, urmand sa revin cu declaratia respectiva, precum si sa incerc sa il caut pe administrator, desi stiu ca nu este de gasit.
Intrebarea este: Exista in practica curenta, situatii in care asociatul (eu) poate fi considerat raspunzator (poprit, executat, etc) pentru aceste datorii ale SRLului, ...mai concret la situatia prezentata de mine?
Multumesc.
P.S. daca pentru raspuns mai sunt necesare alte elemente (pe care eu nu le intuiesc acum) va rog sa imi spuneti
Cel mai recent răspuns:
trandafir2 , moderator
13:51, 8 Ianuarie 2013