avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită PLATA CHELTUIELI JUDECATA
Discuție deschisă în Executare silită

PLATA CHELTUIELI JUDECATA

buna ziua am primit o scrisoare de la tribunal ca trebuie sa platesc x lei in termen de 30 de zile daca nu o sa fiu executat silit.nu vreau sa platesc,ce se poate intampla?
am inteles ca se prescriu dupa 3 ani este adevarat?
Cel mai recent răspuns: ContSters233402 , utilizator 14:19, 13 Decembrie 2012
da, se prescrie în 5 ani dar credeți dvs. că reprezentantul statului din acel tribunal va face vreo pauză de 5 ani și a doua zi să revină să vă execute silit ?! Încercați să vă convingeți de îndârjirea statului !
@n53
Eu stiam ca termenul de prescriptie este de 3 ani si incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.

Pt. distinsa doamnă ”Gabrielle Mo . . .” :
A.
1) în opinia mea, conținutul postării lui ”ionut2222”, se referă la statul român : o instituție a statului-tribunalul în speță și, probabil, în urma unui proces penal pe care l-a . . . Bănuiesc eu că : tribunalul din România este o instituție a statului (încă) ;
2) mai țin să cred tot eu, că : tribunalul nu comunică nicio ”o scrisoare” adică o somație pentru vreo instituție de drept privat ori, în interesul acesteia, sau, pt interesul vreunei persoane fizice (am auzit că, p.f., are la îndemână instituția Executorului Judecătoresc și contra-cost) precum că are de achitat în 30 de zile un debit în cuantum de ”K” RON ;
3) partea întîi : trebuie să încep cu varianta celor ce se încadrează în categoria a ”3 ani” și pentru aceasta, am citit eu în C.Proc.Civ., art.405, alineatul 1 despre :

”Prescripţia dreptului de a cere executarea silită
Art. 405
(1)Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.
(2)Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.
(3)Prin împlinirea termenului de prescripţie orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie.”

4) Așa fiind, cred că va trebui să trec la partea a doua : statul.Datoriile către stat.

Am mai citit tot eu în Codul Fiscal, art. 131 Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.
B.
mai multe informații și comentarile de rigoare făcute de către distinsul av.Claudiu Lascoschi pot fi găsite pe www.avocatnet.ro/content/art... .
C. dacă este cumva altfel de cum văd eu, Dumnezeu să mă ierte!
Ce treaba au cheltuielile de judecata cu Codul Fiscal?

Partea cu procesul penal, nu am inteles-o. Imi cer scuze.
va multumesc pt raspunsuri....dar nu prea am inteles ce ati scris ....... eu nu intentionez sa nu platesc cheltuielile pt ca nu am bani, ce se intampla cum o sa fiu executat silit ? daca nu muncesc nu am nici un bun pe numele meu care sa l mi l ia...pana la urma dupa cat timp se prescriu este vorba de 2600 lei.va multumesc pt timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de executare silita caprice caprice Buna ziua, ce inseamna prescriptia dreptului de executare silita ( in cazul neplatii ratelor la banca a unui credit ipotecar ) si cand intervine aceasta? Cand ... (vezi toată discuția)
Amenda din 2009 - prescriptie mariastan20 mariastan20 Buna ziua , Asi dori sa intreb daca amenzile se prescriu ,si daca da la ce termen. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)