Pt. distinsa doamnă ”Gabrielle Mo . . .” :
A.
1) în opinia mea, conținutul postării lui ”ionut2222”, se referă la statul român : o instituție a statului-tribunalul în speță și, probabil, în urma unui proces penal pe care l-a . . . Bănuiesc eu că : tribunalul din România este o instituție a statului (încă) ;
2) mai țin să cred tot eu, că : tribunalul nu comunică nicio ”o scrisoare” adică o somație pentru vreo instituție de drept privat ori, în interesul acesteia, sau, pt interesul vreunei persoane fizice (am auzit că, p.f., are la îndemână instituția Executorului Judecătoresc și contra-cost) precum că are de achitat în 30 de zile un debit în cuantum de ”K” RON ;
3) partea întîi : trebuie să încep cu varianta celor ce se încadrează în categoria a ”3 ani” și pentru aceasta, am citit eu în C.Proc.Civ., art.405, alineatul 1 despre :
”Prescripţia dreptului de a cere executarea silită
Art. 405
(1)Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.
(2)Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.
(3)Prin împlinirea termenului de prescripţie orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie.”
4) Așa fiind, cred că va trebui să trec la partea a doua : statul.Datoriile către stat.
Am mai citit tot eu în Codul Fiscal, art. 131 Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.
B.
mai multe informații și comentarile de rigoare făcute de către distinsul av.Claudiu Lascoschi pot fi găsite pe
www.avocatnet.ro/content/art... .
C. dacă este cumva altfel de cum văd eu, Dumnezeu să mă ierte!