avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala euroins
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala euroins

am fost implicat intr-un accident rutier,iar vinovatul avea rca la euroins.din constatarile celui de la asigurari a rezultat faptul ca masina este dauna totala.despagubirea acordata a fost de 2518 euro si epava.este vorba despre un vw passat combi din 2005,diesel,1.9TDI,servo,abs,esp,full electric,oglinzi electrice si incalzite,comp de bord,pilot automat,navigatie mare,insertie mahon,climatronic,casetofon+magazie de 6 cd,senzori parcare,comenzi pe volan,8 airbag-uri,cotiera fata-spate,jante aluminiu pe 16,cutie manuala 5 trepte,inscris in ro in 2009,km 210.000.In urma incidentului au rezultat urmatoarele avarii:radiator racire,radiator clima,airbaguri pasager+sofer,intercooler,trager,aripa dreapta,capota,parbriz,faruri,tragar(suport radiatoare),spoiler fata,bara fata grunduita,cap lonjeron stanga,proiector stanga fata,toate plasticurile din fata radiatoarelor,senzor temperatura ext,rezervor stropgel,rezervor de ulei servo,vascocuplaj,suport intercooler+alte maruntaie.este normala aceasta evaluare?ce ma sfatuiti?poate cineva sa-mi estimeze pretul corect al banilor pe care trebuie sa-i primesc?va multumesc
Cel mai recent răspuns: mircea84 , utilizator 13:57, 31 Ianuarie 2013
Calculati singur pentru masina dv., valoarea reala de 30% din valoarea de nou.Daca se plateste dauna totala, primiti 75% din valoarea reala si epava.Aveti parcursi in jur de 30000km/an (dublu fata de medie) din aceasta cauza "uzura" de 7 ani vechime, se aplica la maxim (70%).
dar totusi am insistat ca nu sunt d acordcu suma propusa si am solicitat nr dosar dauna si nr politei de asigurare a vinovatului.a evitat sa-mi dea astea si a zis k a primit alta oferta pt mine,3000 euro.de ce nu mi-a spus de prima data suma asta?nu a fost acelasi calcul?e posibil sa mai scada suma daca nu sunt de acord nici cu asta?
Din nefericire (cu regret) in tarisoara noastra toata lumea (sau aproape) incearca in mod insolent sa obtina avantaje financiare prin mijloace necinstite (escrocare,minciuna,jmekerie). Fenomenul se manifesta contagios incepand cu politicienii si sfarsind cu oamenii canalelor. Angajatii asiguratorilor se manifesta si ei conform decorului/peisajului B-).
Solicitati oferta in scris, completati si depuneti cererea de despagubire, pentru o suma reiesita dintr-un deviz de reparatii si chematii la conciliere, acolo pretindeti justificarea sumei prin modul de calcul.Urmeaza actiunea in instanta (intrucat CSA tocmai s-a desfiintat de jmekerii din politica:( ) iar noua struto-camila inca are picioarele de lut)
si totusi...exista posibilitatea de a diminua ultima oferta p care mi-au facut-o?eu am un deviz p care l-au calculat intr-un service bun,dar cred k ii apuca ametzeala cand vad k valoarea pieselor(noi) depaseste 38.000lei,fara manopera..
Norma de calcul este una singura si nu pot fi/rezulta doua valori diferite.
ATENTIE: Daca doriti sa reparati masina, veti primi integral valoarea ramasa calculata conform normelor(restul il suportati dv. daca VR este < decat devizul).Daca solicitati/doriti numai o despagubire baneasca (regie proprie),veti primi numai cei 75% din acea valoare ramasa, (calculata conform normelor de despagubire pentru pagubele asigurate prin polita RCA), diferenta fiind considerata a fi epava.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Dauna totala Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu [b]Interventie moderator[/b] @sebany Va rog sa nu postati probleme ce nu au legatura cu subiectul initial chiar daca sunt asemanatoare. Deschideti un ... (vezi toată discuția)
Reparatie pe polita rca arhitectool arhitectool Buna ziua, In urma unui accident foarte grav, masina mea (care era parcata) a fost avariata iar eu m-am prezentat a doua zi cu polita RCA a vinovatului la ... (vezi toată discuția)
Dauna auto prea mica Silviu19xx Silviu19xx Am fost implicat intr-un accident de masina ca parte vatamata. Firma de asigurari a constatat dauna totala , oferindu-mi suma de 3000 lei. Masina mea este un ... (vezi toată discuția)