Esta posibil sa nu divortam, dar sotul meu sa ceara stailirea domiciliului copiilor la tata? Asta ce inseamna pt. mine? CE drepturi voi avea dupa un asemenea aranjament? Ca obligatiile toate vor ramane.... intre ce conditii se acorda acesta sotului meu acesta?
Da, poate cere daca nu aveti acelasi domiciliu. mai poate cere si sa fiti obligata sa platiti pensie daca dvs nu contribuit de bunavoie. Daca stiti ca dvs va ocupati de copil, puttei cere sa platiti pensie in natura.
Daca ajungeti la proces, aveti grija sa cereti sa vizitati copilul dupa un program daca stiti ca vor fi neintelegeri si privind acest aspect.
Art. 496. -
(1) Copilul minor locuiește la părinții săi
(2) Dacă părinții nu locuiesc împreună, aceștia vor stabili, de comun acord, locuința copilului
(3) În caz de neînțelegere între părinți, instanța de tutelă hotărăște, luând în considerare concluziile raportului de anchetă psihosocială și ascultându-i pe părinți și pe copil, dacă a împlinit vârsta de 10 ani.
(4) Locuința copilului, stabilită potrivit prezentului articol, nu poate fi schimbată fără acordul părinților decât în cazurile prevăzute expres de lege
(5) Părintele la care copilul nu locuiește în mod statornic are dreptul de a avea legături personale cu minorul, la locuința acestuia.
Cati ani are copilul ? Poate fi ascultat si copilul mai mic de 10 ani.
Daca ati ajuns la acest punct, daca se pune problema domiciliului copilului, de ce nu introduceti si cererea de divort, v-ati judeca intr-un singur proces pt tot.
copii au 4.5 ani. Dar avem aceasi domiciliu. Divortul este introdus, dar ne-am ineteles ca retrage, si mai inecrcam sa convietuim ca oamenii civilizati pt. dragul copiilor.
dar vrea sa se asigure ca eu nu iau de acasa (din oras/judet) copii fara acordul lui. Mi se pare cam prostesc, dar.........
Zic si eu, asa dupa mintea mea...O casnicie, adica o relatie ce teoretic se bazeaza pe afectiune, respect si incredere NU se poate repara in termeni de "garantii" pentru una dintre parti. Fie relatia se reface, ambele parti asumandu-si eventualele beneficii si riscuri, fie una dintre parti urmareste sa o duca cu presul pe cealalta, asigurandu-si doar siesi "garantii". Tatal, in exemplul nostru, obtine stabilirea domiciliului copiilor la el, si dupa....sa vezi ghinion, casnicia nu s-a putut repara, asa ca mama, daca nu-i convine poate sa plece. Eu nu as fi de acord cu acest aranjament, dar e doar o parere personala. Ori retrageti divortul si continuati in termeni firesti de soti, ori continuati divortul si va protejati interesele de mama pentru dvs si copiii dvs. Cam ce veti spune instantei dupa ce veti fi de acord cu stabilirea domiciliului copiiilor la tata si ulterior sotul continua cu divortul? Ca v-ati razgandit? Ca nu mai sunteti de acord? va invit cu prietenie sa deschideti bine ochii!!! nu faceti nimic ce ulterior puteti regreta!
E o actiune fara sens. " Copilul minor locuiește la părinții săi", parintii locuiesc impreuna cu minorul, asadar nu are ce sa-i ceara instantei si din ce motiv.
Nu are cum sa ceara de pe acum sa ramana copilul la el in eventualitatea ca dvs veti pleca, ci doar dupa ce ati pleca ar putea sa ceara.. pt ca instanta decide dupa ce analizeaza o situatie de fapt
Da, instanta va respinge actiunea daca locuiti impreuna.
Doar daca nu contribuie cu bani in casa s-ar putea discuta despre un proces care sa se finalizeze asa cum doriti, in sensul ca ar putea fi obligat la plata obligatiei de intretinere pentru minor.
Este insa foarte complicat deoarece va trebui sa dovediti ca nu da bani in casa si martori nu cred ca ati avea.