avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Inovare industriala - Concurs european pentru inovare ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Inovare industriala - Concurs european pentru inovare sociala

12 decembrie 2012

Concursul european pentru inovare sociala este lansat de Comisia Europeana, in memoria lui Diogo Vasconcelos. Obiectivul sau este de a identifica cele mai bune solutii de inovare sociala pentru a-i ajuta pe cetateni sa isi gaseasca de lucru sau sa se reorienteze profesional. Peste 25 de milioane de europeni nu mai au locuri de munca. In acelasi timp, multe persoane se simt constranse sa accepte locuri de munca prost platite sau considera ca au putine sanse pe piata muncii, uneori pe motiv de sex, varsta sau handicap.

Concursul le adreseaza tuturor europenilor invitatia de a veni cu solutii pentru crearea de noi oportunitati si pentru ameliorarea conditiilor de lucru. Daca nu se rezolva problema somajului ridicat si a gradului scazut de ocupare a fortei de munca, se irosesc resurse, se neglijeaza concetatenii si devenim expusi la efecte dramatice asupra economiei si societatii, pe termen lung.

Lansat la 1 octombrie 2012, concursul include o componenta puternica de indrumare pentru propunerile selectate. Cele mai bune trei propuneri (numarul maxim indicativ) vor primi, in mai 2013, cate un premiu in valoare de 20 000 de euro. In 2014 va fi lansat un al doilea concurs.

Termenul limita pentru inscrieri este 21 decembrie.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Fonduri europene pentru someri articol din site-ul comisiei europene privind ocuparea forþei de muncã, afaceri sociale ºi egalitate de ºanse instrumentul european de microfinanþare teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, Am primit informatii ce completeaza ceea ce stiam pana acum, pentru cei interesati de subiectul fonduri europene pentru someri si m-am gandit ca e ... (vezi toată discuția)
Privilegiul de a beneficia de subventii europene teodora.nenciu teodora.nenciu Citez un coleg de forum =D> E un privilegiu sa beneficiezi de subventii si nu un drept al omului. Prin urmare, cred nu este nerezonabil sa fie necesar un ... (vezi toată discuția)
Banii europeni si profesiile liberale dumitru2000 dumitru2000 www.HouseofEurope.ro PLATFORMA EU-RO CLEARING FUNDS Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei ... (vezi toată discuția)