avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract Vanz-Cump motocicleta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract Vanz-Cump motocicleta

Stimati DomniDoamne

Acu cateva luni am vandut o motocicleta unui individ din Hunedoara. Am facut actele necesare, Contractul la o firmad profil si am scos hartia de la finante ca sa o poata inmatricula.Baiatu aplecat cu moto si actele dar nu a inmatriculat-o nici in ziua de azi. Ce pot face din punct de vedere legal? Pt ca acu 2 sapt a vandut motocicletea si acel nou proprietar circula cu numerele si talonul meu.
Cand l-am somat sa o inmatriculeze pe numelel lui, ai spus ca nu il intereseaza ca a vandut-o.

Astept sugesti.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: thedjwilly , utilizator 16:27, 10 Februarie 2009
Ameninţaţi-l că veţi cere, prin instanţă, radierea motocicletei din circulaţie, în baza contractului încheiat şi că în acest fel cel care circulă cu motocicleta se va vedea pus în situaţia de a circula cu un autovehicul neînmatriculat.

De obicei, ameninţarea îşi produce efectul.
Si daca nu merge cu amenintarea, introduceti o actiune in constatare, prin care sa cereti instantei sa constate ca a operat transferul dreptului de proprietate (in baza contractului) si sa-l oblige pe parat sa radieze motocicleta, iar in caz contrar, radierea se va face pe baza hotararii definitive!
Va multumesc mult pentru ajutor, asa am sa fac.
as putea sa ii cer o suma de bani la cumparator pt o noua fisa fiscala? sa zicem ceva de genul: iti dau foiaa fiscala dac imi dai 200 de euro?
Subiect: RE: Contract Vanz-Cump motocicleta
as putea sa ii cer o suma de bani la cumparator pt o noua fisa fiscala? sa zicem ceva de genul: iti dau foiaa fiscala dac imi dai 200 de euro?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare moto sh import franta fara atestat fiscal thedjwilly thedjwilly Buna ziua, am acizitionat acum cateva saptamani, o motocicleta Yamaha veche (din 85) de la un batranel din Lipova(Arad.Acesta s-a foit si sa facem contract ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate motocicleta nemteanul1980 nemteanul1980 Buna ziua, Revin cu o problema ridicata si anul trecut si pe care nu am rezolvat-o inca. Voi incerca sa dau un context mai detaliat acum: In vara anului ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru inmatriculare motocicleta! Cosmin09 Cosmin09 Buna ziua, ma confrunt cu o ''mica'' dilema. In urma cu cateva saptamani m-am hotarat sa achizitionez o motocicleta avand in vedere ca vine vara (numai ... (vezi toată discuția)