avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in meserie (specialitate) in somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in meserie (specialitate) in somaj tehnic

O intrebare noua generata de o colega.
Daca in somajul tehnic acordat in baza OUG 4/2010 se calculeaza vechimea in specialitate.

Am tot cautat, dar nu am gasit pina acum nimic concret.
Dupa parerea mea, ar trebui considerata vechime in specialitate.Argumentul este ca daca se calculeaza vechimea in munca, iar persoana este la dispozitia angajatorului in permanenta, de multe ori somajul tehnic fiind intrerupt motivat, este logic sa se calculeze si vechimea in specialitate.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
DrghDan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 16 Decembrie 2012
Perioada respectiva constituie stagiu de cotizare fara plata contributiei si nu vechime in specialitate.
Multumesc.
Si daca se poate va rog o baza legala...
OUG nr.4/2010 , art.1:
(3) Perioada prevazuta la alin. (1), pentru care salariatii ale caror contracte individuale de munca sunt suspendate si angajatorii acestor salariati sunt scutiti de plata contributiilor de asigurari sociale datorate potrivit legii, constituie stagiu de cotizare fara plata contributiei.

...
Da.Am vazut si eu.Dar pentru vechimea in specialitate...
Asa este,dar este absurd, ca salaiatul sa fie la dispozitia angjatorului dar sa nu beneficieze de vechime in specialitate.Sunt cazuri frecvente cind este chemat pentru o zi sau doua si apoi este iar suspendat contractul.
In timp ce pentru suspendare in situatia concediului de crestere si ingrij copil beneficiaza de vechime in specialitate dupa ultimele modificari.
Iar durata celor doua tipuri de suspendari este foarte diferita.
In plus nicaieri nu se precizeaza de vechimea in specialitate.
Neprecizind logic,ar trebui calculata pe aceasta perioada.

Avem din nou lipsa de reglementare in situatia vechimii in specialitate.Sau cel putin nu am gasit eu.
Vechimea in specialitate nu are reglementare in aceasta situatie, asa cum este pentru perioada CCC... Neprecizanu-se in niciun act anormativ nu are cum sa se calculeze pe perioada somajului tehnic ... Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus (Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc constituie vechime in munca si specialitate, din somaj Ermb Ermb Un 25 ian 2016 am intrat in somaj. In 11 august 2016 am nascut. In 1 nov 2016 am intrat in CCC, din somaj. In 11 iulie 2018 am terminat CCC si m-am reintors in ... (vezi toată discuția)
Admitere in magistratura AnyLorak AnyLorak Intrebare:daca am activat ca si avocat intr-o tara straina timp de 5 ani, indeplinesc conditia de a avea vechimea necesara pentru inscrierea la concursul de ... (vezi toată discuția)
Referitor la constituirea vechimii in specialitate, nu a vechimii in munca... cs. jr. Elena cs. jr. Elena ....poate cineva sa ma ajute? am vechime pe post de consilier juridic 4ani si 1 luna.. (personal contractual bugetar), C.I.M. perioada nedeterminata, contract ... (vezi toată discuția)