avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC constituie vechime in munca si specialitate, din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC constituie vechime in munca si specialitate, din somaj

Un 25 ian 2016 am intrat in somaj. In 11 august 2016 am nascut. In 1 nov 2016 am intrat in CCC, din somaj. In 11 iulie 2018 am terminat CCC si m-am reintors in somaj. La 1 august 2018 m-am angajat. Actualul angajator nu vrea sa-mi calculeze perioada de CCC ca vechime in munca si in specialitate pe motiv ca n-am avut un contract de munca suspendat. Initial a calculat si dupa o luna mi-a dat decizie ca ma incadreaza la o alta treapta de salarizare. Fara indemnizatie am 9 ani si 4 luni vechime si nu depasesc pragul de 10 ani vechime. Am facut contestatie scrisa si degeaba.... Este normal cum procedeaza angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 23 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent de ce calitate ati avut inainte de intrarea in CCC, perioada concediului pentru creșterea copilului constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

art.22 alin.2 din OUG 111/2010 : Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.
(Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in meserie (specialitate) in somaj tehnic DrghDan DrghDan O intrebare noua generata de o colega. Daca in somajul tehnic acordat in baza OUG 4/2010 se calculeaza vechimea in specialitate. Am tot cautat, dar nu am ... (vezi toată discuția)
Buna seara! referitor la ordonanta 92/2020 se specifica faptul ... lucian.moscaliuc lucian.moscaliuc Buna seara! Referitor la ordonanta 92/2020 se specifica faptul ca angajatul trebuie sa aiba contract de munca pana pe 31 decembrie 2020. Dar nu se specifica ... (vezi toată discuția)