avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie faptuitor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie faptuitor

buna ziua acum un an si ceva am avut un accident cu o masina cu numere de Anglia chiar atunci intram in Romania, la Bv am avut un accident cu o tipa , problema care era asigurarea masinii mele chiar in ziua aceea expirase am fost la politie am dat niste declaratii si dupa un an de zile primesc o citatie in calitate de faptuitor in cauza privind art 85 al 4 04b195/02 12 .Mai scrie ca in caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de art 198 C.pr.pen.>
Potrivit art 176 alin. 1 lit . e C.pr.pen. aveti dreptul la un aparator cu care sa va prezentati la term fix.:sorry: VA ROG AJUTATI MA
Asistenta juridica este obligatorie in situatiile prev. de art 171 alin 2 si 3 C .pr .pen , iar in cazul in care nu va alegeti un aparator cu care sa va prezentati la termenul fixat , vi se va desemna un aparator din oficiu AM UITAT SA PRECIZEZ EU SUNT PLECAT DE 2 LUNI DIN TARA...:sorry:
Cel mai recent răspuns: mrsstoian , utilizator 22:07, 13 Decembrie 2012
Daca nu puteti fi prezent la termen pentru a va apara, trimiteti o intampinare de motivare prin posta si solicitati numirea aparatorului din oficiu.

ART. 85
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Ce anume doriti sa aflati?
~ Conținut șters la cerere ~
Si aceasta discutie cred ca va poate ajuta: www.avocatnet.ro/content/for...
In caz de neprezentare ce se poate intampla?? si plus de asta ca pe citatie imi scrie sa ma prezint si cu permisul de conducere am uitat sa precizez .Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate si noul cod penal oltul oltul cu ce se pedepseste conducerea unui autoturism neinmatriculat conform noului cod penal? (vezi toată discuția)
Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)