avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... documente pentru deducere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

documente pentru deducere

buna ziua.
din luna decembrie am devenit tatic si as dori sa stiu de acte(documente) trebuie sa duc la locul de munca pentru a beneficia de deducere si pentru copil.mentionez ca nu sunt casatorit cu mama copilului, iar copilul l-am recunoscut si am hotarat ca eu sa beneficiez de deducere intrucat am salariul mai mic.
va multumesc si va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: bytza_22 , utilizator 21:40, 15 Decembrie 2012
Temeiul de drept este art. 56 Cod fiscal. Se depune o declaratie pe propria raspundere si o copie dupa certificatul de nastere al copilului. Declaratia trebuie sa cuprinda elementele prevazute in normele de aplicare ale art. 56.
In primul rand sa va traiasca micutul sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii.

Daca mama copilului este salariata, trebuie sa ceara o adeverinta in care este specificat ca dansa nu beneficiaza de deducere suplimentara, pt a o prezenta la locul dvs de munca.

va multumesc pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere pentru copil pana in 2 ani alexandru andra alexandru andra Se poate ca tatal sa beneficieze de deducere avand in vedere ca mama primeste indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani? Cei de la ... (vezi toată discuția)
Persoane aflate in intretinere larisalaly larisalaly Buna ziua, Din ianuarie, copiii pot fi trecuti la ambii parinti in intretinere (la locul de munca), astfel beneficiind amandoi de deducere suplimentara. ... (vezi toată discuția)
Deducerea personalã atk5e atk5e Buna ziua, Am depus cerere tip la angajator pentru deducerea personala conform art.56 - 57 din codul fiscal. Am atasat copie certificat nastere, adeverinta ... (vezi toată discuția)