avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA - trebuie sa ma inregistrez in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA - trebuie sa ma inregistrez in scopuri de TVA

Ma ocup cu online marketing: promovez produse digitale dupa care primesc comision.

1. Trebuie sa ma inregistrez in scopuri de TVA daca firmele de la care primesc banii nu sunt in UE?
2. De unde stiu daca o firma este platitoare de TVA sau nu? Daca sunt in UE si platitoare de TVA atunci pot emite facturi cu TVA 0?
3. Pot fi pe norma de venit si platitor de TVA?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:08, 17 Decembrie 2012
inainte de a va raspunde as dori sa-mi spuneti daca va referiti la inregistrare in scopuri de tva cf art. 153 cod fiscal (platitor de tva) sau inregistrare in scopuri de tva pentru prestari de servicii intracomunitare (neplatitor de tva in romania)?
xerxes a scris:

inainte de a va raspunde as dori sa-mi spuneti daca va referiti la inregistrare in scopuri de tva cf art. 153 cod fiscal (platitor de tva) sau inregistrare in scopuri de tva pentru prestari de servicii intracomunitare (neplatitor de tva in romania)?

Asta-i ca nu stiu. In cazul meu ce trebuie sa fac?
ramaneti neplatitor de tva si va inregistrati in scopuri de tva pentru prestari intracomunitare de servicii.
pentru firmele din UE facturati fara TVA de pe codul Vies obtinut.
pentru firmele nonUE facturati de pe CUI-ul obtinut de la ORC.
in cazul dvs. nu conteaza daca firmele sunt sau nu platitoare de tva.
puteti ramane cu impunere la norma de venit si inregistrat in scopuri de tva de orice fel.
xerxes a scris:

pentru firmele nonUE facturati de pe CUI-ul obtinut de la ORC.

Asta inseamna TVA 0 sau 24%?
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
raduma, utilizator
pai sunteti platitor?

Alte discuții în legătură

Servicii intracomunitare - declaratii lunare - confuzie la anaf ? ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, Sunt o persoana fizica autorizata inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari si inregistrat in scopuri TVA. Sunt inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)