avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... EXPLICATII JURIDICE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

EXPLICATII JURIDICE

Solutie: Admite în parte cererea principală formulată. Admite în parte cererea reconventionala formulată . Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Compenseaza cheltuielile de judecata si obliga reclamantul parat la suma de 150 lei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.12.2012.
Cel mai recent răspuns: laur2013 , utilizator 11:58, 11 Ianuarie 2013
potrivit titlului postării, pot fi următoarele explicații :
1) Cererea reconvențională o face pârâtul și reprezintă o cerere de ”chemare” în judecată a reclamantului Potrivit art. 119 alin. (1) C. proc. civ., pârâtul poate face c.r. dacă are pretenţii în legătură cu cererea reclamantului. în principiu, legea nu cere ca pretenţia pârâtului să derive din acelaşi raport juridic cu pretenţia reclamantului; rezultă că pretenţiile celor două părţi pot proveni şi din cauze diferite, în materie comercială însă, pârâtul poate face c.r. dacă are pretenţii împotriva reclamantului derivând din acelaşi raport juridic (art. 720^5 C. proc. civ).A cerut mai mult/multe și i s-a ”aprobat”/admis mai puține ;
2) legea dă dreptul părții nemulțumite de hotărârea judecătorească la calea de atac, când aceasta nu a devenit definitivă ori, irevocabilă potrivit condițiilor cerute de lege;
3) când se admite parțial, se compensează și cheltuielile de judecată potrivit aprecierii instanței ;
4) art. 284 din C.Proc. Civ. - Termenul de apel este de 15 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel (în materie de divorţ, termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii).
aceasta este solutia data de catre judecatoria la care eu am depus cererea de divort si custodie a copilului la ora 01.00 am intrat sa vad daca sa dat solutia si era ceea ce am scris mai sus...ideea este ca nu am inteles mai nimic din ce scrie acolo am castigat copilul sau nu???nu are legatura cu nici un subiect deschis anterior
sa inteleg ca inca nu mi.am castigat copilul??

Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Fiecare dintre dvs. a cerut ceva (reclamantul a cerut, ce-o fi cerut, prin cererea principala si paratul a cerut, ce-o fi cerut, prin cererea reconventionala).

Niciunul nu obtinut tot ceea ce a cerut, ci doar o parte din ceea ce a cerut. (admite in parte ...admite in parte...).

Suntem avocati, nu ghicitori in stele!

Acela care nu a vazut continutul cererilor din dosarul dvs. nu are cum sa stie ce inseamna tot (care au fost toate capetele de cerere). Si chiar daca le-ar cunoaste, tot i-ar mai ramane de ghicit ...care parte a fost admisa. (care capat/capete de cerere sau cat anume dintr-un capat de cerere etc.).

Dupa ... zaţul meu de cafea :)... imi pare ca acela a care a cerut exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ("custodia exclusiva"), nu a obtinut-o ("toata"), ci s-a dispus exercitarea in comun a autoritatii parintesti ("custodia comuna" ...pe limba cui ii place s-o numeasca asa). Asta ar putea sa fie o explicatie pentru parte din tot (si o sa-mi spuneti dvs., dupa aceea, cat de bine stau cu ...ghicitul. In realitate, am un indiciu dat de dvs. in mesajele de mai sus, pe care, apropo, am rugamintea sa nu le mai scrieti cu litere de tipar)

Numai din hotararea instantei, ce va fi redactata in extenso si comunicata partilor, veti putea afla cu siguranta (desi, in opinia mea, nici solutia din ecris n-ar fi trebuit sa fie scrisa doar asa, in doi peri ...).
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
romascanu, moderator
intradevar eu am cerut custodia exclusiva ca si reclamant am cerut ca desfacerea casatoriei sa fie din culpa sotiei Sotia ca si parat a facut cerere reconventionala si a cerut custodia copilului si desfacerea casatoriei din culpa mea ca si reclamant.....insa eu nu inteleg acest aspect """Compenseaza cheltuielile de judecata si obliga reclamantul parat la suma de 150 lei.""" ce inseamna compeseaya cheltuieli de judecata si ce inseamna reclamant-parat
sa inteleg ca am pierdut acest proces,mi.am pierdut copilul si toate drepturile?

Alte discuții în legătură

Recurs divort vioricasilica vioricasilica Buna ziua Am si eu o intrebare..sa va explic un pic situatia mea. ..de curand sa incheiat divortul cu fostul sot....unde la sfarsit este specificat ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort ambigua. trebuie apel? micheller micheller In hotarare, instanta pe de o parte disjunge judecarea partajului de divort, dar pe de alta parte, admite cererea reconventionala a paratului, in care solicita ... (vezi toată discuția)
Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)