avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs divort

Buna ziua
Am si eu o intrebare..sa va explic un pic situatia mea.
..de curand sa incheiat divortul cu fostul sot....unde la sfarsit este specificat ca casatoria se incheie din vina predominanta a sotului....eu am cerult cheltuieli de judecata....la sfarsit instanta zice...ia act ca nu se cer cheltuieli de judecata.
Ce sa inteleg? Trebuie sa fac recurs sa specific inca odata?
Daca am avut avocata si am platito normal recursul intra in aceasi bani sau trebuie platita separat?
Sunt foarte dezamagita ...normal am avocata...am platito destul de bine...dar pe totul parcursulu divortului numai probleme am avut cu dansa.
Nu imi raspundea la telefon...cea ce patesc si acum....nici la mailuri....la judecatorie trimitea numai stagiare....mereu alta...niciodata nu stiau dosaru.
M-am dus la ea la birou stagiarele ziceau ca nu este acolo...desi era...ca asa zicea portarul.in fine mare nesimtire....nu pot sa imi imaginez cum se pot numi avocati uni.


Apropo pot sa fac ceva in privinta ei...in afara de o reclamatie la baroul de avocati....care din cate am inteles nu rezolv cine stie ce?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 21:31, 24 Martie 2016
Reglarea cheltuielilor de judecata se regaseste in dispozitivul hotararii (de acolo de unde scrie ca In numele legii instanta hotaraste). Faptul ca ati cerut cheltuieli de judecata (exista undeva scris asta, in actiunea dvoastra?), obliga instanta sa se pronunte asupra lor.
La divort din culpa comuna, Instanta compenseaza cheltuielile de judecata intre fostii soti.
La divort din culpa, ar trebui sa i le dea celui neculpabilizat.
Este important sa vedeti si daca exista chitanta avocatei dvoastra, depusa la dosar in original, pana la incheierea dezbaterilor in sedinta publica. In lipsa ei, se considera ca nu au fost dovedite cheltuielile de judecata. Daca s-a depus chitanta si s-au cerut cheltuielile doar pe cale orala, puteti cere inregistrarea audio a sedintei respective de judecata.
In cazul dvoastra problema nu se poate rezolva decat pe calea apelului in care sa aratati ca ati cerut cheltuielile si ati fost gasita neculpabila.
Apelul se depune la judecatoria unde s-a pronuntat divortul, in termenul indicat in dispozitiv, si necesita timbraj, cred ca 100lei.
Ref relatia cu dna avocat, trebuie sa revedeti clauzele contractului de reprezentare. Daca ati platit o reprezentare doar in prima instanta (pe fond) si nu o reprezentare pe dosar (pana ce hotararea ramane definitiva), va va solicita, cel mai probabil un onorariu suplimentar.
Acum dat fiind ca apelul pe cheltuieli e o actiune f simpla, care se poate judeca si in lipsa, puteti sa o rugati sa va formuleze apelul si sa-l depuneti dvoastra la Registratura judecatoriei.
Din pacate..oameni si oameni. Avocatii nu fac exceptie.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
va multumesc mult pentru raspuns si promtitudine.
am cerut cheltuielile de judecata inca din reconventionala...faza este ca la concluziile finale avocata a uitata sa mai specifice inca odata...ma gandesc ca acesta o fi motivul.
sau poate cum spuneti dvs nu o fi depus chitanta in original.
Deci pana nu vorbesc cu ea nu am de unde stii exact ce se intampla..dar intrebarea mea este...din ce scrie pe portalul justitiei....normal pot sa fac recurs de cheltuiei. pentru ca zice ca este din vina lui nu...
inca o nelamurire Daca eu vreau sa ies din tara cu fata si sa nu am nevoie mereu de procura ce trebuie sa cer ...in ideea ca avem custodie comuna...va multumesc mult
uitati ce zice pe portalul justitiei

Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea. Admite în parte cererea reconvenţională. Declară desfacută căsătoria din vina predominantă a reclamantului-pârât. Pârâta-reclamanta păstrează numele de familie dobândit prin căsătorie, Încredinţează ambilor părinţi custodia minorei. Executorie. Stabileşte că locuinţa minorei va fi preponderent la pârâta-reclamantă. Executorie. Obligă reclamantul-pârât să plătească în favoarea minorei suma ... lunar cu titlu de contribuţie la cheltuielile de întreţinere, cu începere de la data de ....... până la majoratul copilului. Executorie. Încuviinţează desfăşurarea legăturilor personale dintre minoră şi reclamantul-pârât conform următorului program: timp de 2 ore în fiecare zi de luni şi miercuri la domiciliul pârâtei-reclamante; în a doua şi a patra săptămână din lună, în ziua de sâmbătă între orele 9-18 cu posibilitatea luării minorei în afara locuinţei pârâtei-reclamante. Executorie. Ia act că părţile nu solicită cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cu depunerea cererii de apel la aceeaşi instanţă.
mergeti la arhiva judecatoriei, cu buletinul, si cereti sa vedeti dosarul
asa veti vedea cu siguranta ce s-a cerut si ce s-a depus
Puteti iesi din tara pe perioada in care nu afectati dreptul de legaturi personale ale tatalui. Altfel aveti nevoie de acordul lui sau de suplinire prin instanta.
Ref ch de executare, sunt motiv de APEL si nu de recurs. Dar daca in parte actiunea prncipala si in parte reconventionala, e posibil sa se fi compensat cheltuielile dar insatnat de fonnd sa fi formulat altfel, dpdv tehnic.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
ContSters257745, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare date din sentinta ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! avand in vedere finalizarea unui dosar de partaj am primit sentinta in care scrie: ,,ia act ca nu s au solicitat cheltuieli de judecata de catre ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata NICULIN NICULIN Cheltuieli de judecata In urma unui proces deschis , in care reclamantii au modificat cererea de chemare in judecata de 2 ori, instanta “Constata nulitatea ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat victoria_alba victoria_alba Buna dimineata! Am castigat un proces in care am avut calitatea de parata, l-am castigat. S-a facut recurs de catre reclamant. Bine-nteles ca am platit ... (vezi toată discuția)