avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare onorariu avocat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare onorariu avocat

Buna dimineata!
Am castigat un proces in care am avut calitatea de parata, l-am castigat. S-a facut recurs de catre reclamant. Bine-nteles ca am platit onorariu avocat din nou, pentru recurs. Cum imi pot recupera contravaloarea onorariului, atata timp cat nu am vreo sentinta? Va trebui sa suport eu cheltuielile? Nu aveam nici o vina, s-a demonstrat asta.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 14:23, 25 Mai 2009
Partea care va cadea in pretentii (va pierde procesul , in aceasta etapa procesuala , in care se aprecieaza legalititatea , temeinicia hotararii )va suporta cheltuielile de judecata.
Deci asteptati pronuntarea deciziei , care , in mod firesc , se va referi si la cheltuielile de judecata ( pe care dumneavoastra , insa , trebuie sa le demonstrati.)
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Hotararea din recurs nu se comunica partilor si va trebui dvs. sa verificati la arhiva daca a fost redactata decizia si daca dosarul dvs. a fost returnat la prima instanta.
Apoi, va trebui sa faceti cerere de investire a celor doua hotarari, fond si recurs, sa solicitati copii dupa ultima hotarare si cand sunteti in posesia titlului executor, sa va adesati unui executor judecatoresc in vederea recuperarii sumelor cheltuite de dvs. si acordate de instanta.
La judecata la instanta de fond ati solicitat cheltuielile de judecata / onorariu de avocat si ati depus chitanta doveditoare?
In cazul in care nu ati solcitat aceste cheltuieli sau ele nu au fost dovedite, instanta in primul caz nu poate sa se pronunte pe o cerere ce nu a fost facuta, iar in al doilea caz va respinge cererea ca nedovedita.
Daca ati solicitat si dovedit cheltuieli de judecata la instanta de fond, iar instanta desi a respins actiunea, vi le-a respins, trebuia sa atacati hotararea instantei de fond cu recurs in acest sens. Daca nu ati facut-o, acele cheltuieli sunt pierdute, dar veti solicita acum cheltuielile din recurs si le veti dovedi, iar instanta, judecand recursul, trebuie sa se pronunte si cu privire la cheltuielile de judecata pe care vi le va acorda daca va respinge recursul reclamantului. ;)
Va multumesc foarte mult. DA, recursul facut de reclamanti a fost respins, asta s-a intamplat in luna ianuarie, DA, am solicitat (prin avocatul care m-a reprezentat), cheltuieli de judecata, a fost depusa chitanta onorariullui, nu am primit nici o decizie scrisa din partea instantei, stiu doar de la avocat si de pe Portalul Instantelor ca recursul a fost respins. Poate e inca devreme sa primesc vreo decizie scrisa a instantei . din luna ianuarie pana acuma e devreme?
Ar trebui sa fie redactata pana acum. Mergeti la arhiva si solicitati dosarul pentru a verifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata crys_myh86 crys_myh86 Buna ziua , Am avut un proces civil -litigii de munca ... fostul angajator mi-a cerut in instanta lipsa in gestiune ... am castigat procesul ... a avut drept ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata cornelia radoi cornelia radoi buna seara!revin la d-voastra cu inca o problema:in dec.2006 tribunalul prahova a dat o sentinta favorabila mie intr-un litigiu de munca pe care l-am avut cu ... (vezi toată discuția)
Recursul poate fi revizuit sau nu ? cristiannegru cristiannegru Curtea de Apel a admis recursul partii adverse si a casat hotararea primei instante. Doresc sa fac revizuire a deciziei de recurs pt. a nu plati ... (vezi toată discuția)