avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recursul poate fi revizuit sau nu ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recursul poate fi revizuit sau nu ?

Curtea de Apel a admis recursul partii adverse si a casat hotararea primei instante.

Doresc sa fac revizuire a deciziei de recurs pt. a nu plati cheltuielile avocatului partii adverse ( Curtea Constitutionala s-a pronuntat in sensul ca un avocat, fost judecator, nu poate pleda la instanta unde a lucrat - exceptie).
Vreau sa folosesc aceasta exceptie la revizuire.

O persoana necunoscuta pe care am intalnit-o in instanta, in urma unei discutii purtate, mi-a spus ca o asemenea decizie nu poate fi atacata cu revizuire, daca nu se invoca fondul. Si ca nu evoca fondul o decizie prin care se anuleaza sau se respinge recursul in temeiul unei exceptii procesuale, recursul este anulat ca neregulat introdus, netimbrat, ...
A mai spus ca hotararea de recurs poate fi revizuita daca a admis recursul, a casat sau modificat decizia instantei de apel si a admis apelul ( dar in cazul de fata nu se putea face apel ).

M-a bagat complet in ceata !
Nu inteleg ce conditii ar trebui sa indeplinesc pt. a putea face revizuirea hotararii de recurs sau a celei de fond.

Se poate face revizuirea celor 2 hotarari sau nu ?
Ce ar trebui sa fac ?
Sau ce ar trebui sa invoc pt. a nu-mi fi respinsa revizuirea celor 2 hotarari ?

Cel mai recent răspuns: cristiannegru , utilizator 23:45, 7 Iunie 2013
revizuirea e admisibila luandu-ma dupa ceea ce expuneti dar trebuie s va incadrati in niste motive iar cum ca nu doriti sa platiti onorariul..nu va incadrati, nici vorba...
s-ar putea sa va creasca cheltuielile de judecata cu noul onorariu de avocat din revizuire
vreau sa fac revizuire a hotararii pt.a nu plati cheltuielile de judecata = onorariul avocatului care nu avea dreptul sa pledeze /reprezinte partea adversa la instanta unde a lucrat ca judecatot.
Odata ce acel avocat nu avea voie sa apere la acea instanta, nu trebuia sa i se admita nici obligarea mea la plata onorariului acestuia.

Curtea Constitutionala s-a pronuntat pe exceptie. Nu este suficienta invocarea acestei decizii?
Vreau sa nu platesc acest onorariu de avocat, pt. ca legea nu-i permitea acestuia sa vina ca avocat in procesul respectiv.
Cum as putea face acest lucru, folosindu-ma de acea decizie ?
Ce motive as putea invoca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire 2 hotarari la instanta ierarhic superioara, in baza deciziei curtii constitutionale ? cristiannegru cristiannegru proces pensii - pt. eliberare adeverinta de munca instanta de recurs a trimis cauza spre rejudecare la aceeasi instanta de fond, dar la alt complet de ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei de neconstitutionalitate in recurs (litigiu de munca) ContSters381905 ContSters381905 bunaseara. am pierdut la apel litigi de munca dupa noul cod procedura civila. hotararea este definitiva, insa cu toate acestea doresc sa fac recurs. as dori ... (vezi toată discuția)
Exceptie neconstitutionalitate art 453 plata cheltuieli de judecata aidu aidu Vreau sa introduc exceptia de neconstitutionalitate cu privire la articolul in baza caruia intimata solicita obligarea mea la plata cheltuielilor de judecata, ... (vezi toată discuția)