avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... revizuire 2 hotarari la instanta ierarhic superioara, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

revizuire 2 hotarari la instanta ierarhic superioara, in baza Deciziei Curtii Constitutionale ?

proces pensii - pt. eliberare adeverinta de munca

instanta de recurs a trimis cauza spre rejudecare la aceeasi instanta de fond, dar la alt complet de judecata, pt.motiv de lipsa de aparare a paratului.

Solutia a fost data inainte de a se cunoaste Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei - prin care s-a respins exceptia de neconstitutionalitate ridicata de parat la instanta de recurs, intrucat: judecatorul care a devenit avocat si care a aparat pe parat nu are voie sa apere un client si sa puna concluzii la instanta unde a lucrat timp de 5 ani de la iesirea la pensie. Deci, instanta de fond daduse o hotarare corecta, cand nu a acceptat insistenta paratului de a fi aparat de acelasi avocat si a refuzat sa-si aleaga alt aparator.

La rejudecare, instanta de fond m-a obligat sa platesc cheltuieli de judecata - onorariu de avocat acelui avocat care a reprezentat ilegal parata.
Nu se cunostea inca solutia Curtii Constitutionale. Instanta de fond era tinuta de decizia Curtii de apel care a trimis spre judecare cauza pemotiv ca paratul ar fi fost lipsit de aparare.

Acum vreau sa fac la Curtea de Apel - revizuirea hotararii de recurs a Curtii de apel care a trimis spre rejudecare cauza, precum si revizuirea hotararii instantei de fond dupa rejudecare, in baza Deciziei Curtii Constitutionale, pentru a-mi anula obligatia de plata a cheltuielilor de judecata, intrucat sunt ilegale, tinand cont de Decizia Curtii Constitutionale.

Cum trebuie sa fac ?
Voi avea castig de cauza ?

Alte discuții în legătură

Recursul poate fi revizuit sau nu ? cristiannegru cristiannegru Curtea de Apel a admis recursul partii adverse si a casat hotararea primei instante. Doresc sa fac revizuire a deciziei de recurs pt. a nu plati ... (vezi toată discuția)
Cai de atac adinutza.2008 adinutza.2008 Am un dosar pe rol - litigii de munca - drepturi banest in care eu sunt reclamantul. Pana acum am castigat de doua ori in instanta insa cealalta parte a facut ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa recurs? pop berta pop berta Va rog sa-mi spuna cineva daca mai exista cale de atac dupa recurs? (vezi toată discuția)