Buna ziua ,
Am avut un proces civil -litigii de munca ... fostul angajator mi-a cerut in instanta lipsa in gestiune ... am castigat procesul ... a avut drept la recurs dar nu a depus ... in hotararea primita acasa (in cea care ne instiinteaza ca i se respinge cererea si are drept la recurs ) se mentioneaza ca reclamantul trebuie sa-mi achite suma de 500 ron reprezentand onorariu expert .. . Eu pe langa aceasta suma am mai avut cheltuieli de judecata de 2500 ron +800 onorariu expert(doamana expert a mai cerut pe langa cei 500 si acesti 800 deoarece a fost un dosar complex ) ... intrebarea mea este :eu cum imi pot recupera toti acei banuti cheltuiti ... Va multumesc frumos !!!
Banuiesc ca ati avut avocat angajat si a solicitat cheltuieli de judecata pe cale separata. Trebuie introdusa o noua cerere de chemare in judecata in vederea achitarii cheltuielilor. Toate aceste cheltuieli trebuie probate cu documente justificative: facturi, dovada incasarii, etc.
Daca instanta a mentionat un onorariu de expert mai mic, atunci va trebui sa solicitati indreptarea de eroare.
Daca ati solicitat cheltuielile de judecata pe cale separata, atunci va trebui sa introduceti un nou dosar.
Daca le ati solicitat prin actiune si ati depus si dovada lor, dar instanta nu s-a pronuntat asupra acestei cereri, atunci formulati cerere de completare dispozitiv.
nu am facut niciun demers... sunt in stadiul urmator : am primit acasa hotararea prin care se comunica faptul ca au dreptul la recurs si trebuie sa ne achite doar 500 ron ...
1. nu au facut recurs ... in cat timp se primeste decizia acasa definitiva ?
2. trebuie sa astept hotararea pentru a actiona in legatura cu suma cuvenita ?
Daca nu s-a declarat recurs, sentinta e definitiva si o puteti legaliza. Nu se primeste nimic altceva acasa in acest moment, dvs veti merge sa o legalizati, achitand in prealabil taxa de timbru de 5 lei/exemplar.
Nu este nevoie sa asteptati expirarea termenului de recurs ca hotararea sa devina executorie , fiind vorba de un litigiu de munca.Conf. art.274 Codul Muncii"Hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.".Mergeti la arhiva instantei unde s-a judecat fondul si solicitati o copie legalizata dupa hotarare pe care o puneti in executare prin intermediul unui executor judecatoresc.Ptr.sumele care nu sunt cuprinse in hotararea respectiva puteti formula cerere separata daca dovediti cu inscrisuri alte cheltuieli efectuate cu acest proces.
Litigiu munca
baraitarus84
Buna dimineata ,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns :Am avut un proces civil (litigiu de munca) cu fostul angajator , proces deschis in decembrie ... (vezi toată discuția)