avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... restituire taxa auto
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

restituire taxa auto

buna ziua. as dori sa stiu care sunt demersurile necesare ce trebuiesc urmate pentru a-mi fi restituita taxa auto?
stiu ca intra in competenta tribunalului solutionarea unei astfel de cereri. e necesar a-mi angaja un avocat sau pot sa ma reprezint si singur cum e in cazul cererii inaintate judecatoriei?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: daniel p , utilizator 13:07, 15 Decembrie 2012
daniel p a scris:

buna ziua. as dori sa stiu care sunt demersurile necesare ce trebuiesc urmate pentru a-mi fi restituita taxa auto?
stiu ca intra in competenta tribunalului solutionarea unei astfel de cereri. e necesar a-mi angaja un avocat sau pot sa ma reprezint si singur cum e in cazul cererii inaintate judecatoriei?
va multumesc!

nu-ti trebuie avocat. Trebuie doar ca actiunea sa fie formulata ca la carte si e ca si castigat procesul.
Prima data te adresezi la ANAF cu o cerere de restituire a taxei, ei bineinteles ca iti vor refuza restituirea.
Si apoi adresezi o cerere de restituire tribunalului, la care anexezi: refuzul ANAF de restituire a taxei, copie dupa: certificatul de inmatriculare auto din tara EU (si traducerea acestuia), contractul de v-c (si traducerea acestuia), talonul masinii, certificatul de inmatriculare a masinii, si buletin. toate astea in cate 2 copii
va multumesc frumos! o zi frumoasa va doresc!!!sarbatori fericite :)

e adevarat ca se poate solicita si dobanda, care se calculeaza din momentul introducerii cererii de restituire la ANAF?

actiunea trebuie timbrata?

poate sa-mi trimita cineva un model pentru cererea de chemare in judecata adresata tribunalului? va rog frumos
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto platita in 2009 andreipasca andreipasca Buna ziua, As dori sa stiu daca pot recupera taxa auto platita in 2009 si ce acte am nevoie pentru aceasta. Eu nu am cunostinte juridice pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare LiviuP13 LiviuP13 La data de 05.01.2010 am achizitionat un autoturism din Belgia . Am platit suma de 3.200 ron conform TAXEI DE POLUARE PENTRU AUTOVEHICULE . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Dosar taxa de prima inmatriculare. Lutefact Lutefact Cum se intocmeste un dosar pentru a da in judecata statul sa imi recuperez taxa de prima inmatriculare? (vezi toată discuția)