avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Dreptul Cetateanului Pagubit - Produs Fara ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Dreptul Cetateanului Pagubit - Produs Fara Instructiuni In Limba Romana

Salut. Am o mare problema. Tatal meu a incheiat in numele sau un contract de telefonie mobila pe 24 de luni ( detinand si el un astfel de contrat la aceeasi firma) la o firma colaboratoare cu V cu scopul de a mi-l face mie cadou. Persoana in varsta, el nu a putut verifica intr-u totul veridicitatea produsului si calitatea acestuia, asa ca l-a luat si mi l-a oferit cand am ajuns la el acasa dupa n zile.
Ca pe urma sa constat cu stupoare ca acesta nu contine niciun material de informare in LIMBA ROMANA, meniul aparatului este o combinatie de romana cu franceza, iar setarile acestuia induc mai degraba meniul firmei O .In momentul in care am gasit o fereastra de timp, i-am contactat pe cei de la relatii cu clientii, acestia debarasandu-se complet de problemele create de partenerii lor. Nu m-au putut ajuta cu absolut nimic, nici nu m-au putut sfatui in priviinta a ce ar fi de facut. Observand un total dezinteres in rezolvarea problemelor, am cerut rezilierea respectivului contrat ! Desigur ca nu s-a putut, lucrul acesta realizandu-se doar in mometul in care achit contravaloarea abonamentului pe cele 24 luni plus ceva despaguburi.
Ce e de facut in aceasta situatie ?! Sunt complet dezamagit de situatia in care sunt pus : Telefon fara manual de utilizare in limba romana. telefonul care are o combinatie intre limba romana si cea franceza a meniului plus ca aparatul e achizitionat dintr-o tara straina de la compania O ...companie competitoare cu V atat acolo cat si in Romania !


Mentionez ca am rugat-o pe domnisoara de la Relatii cu Clientii sa imi ofere si nr. de inregistrare al convorbirii , pe care l-am si primit. Mi-ar putea fi de folos in vreun anume demers ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Oracolu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 07:51, 16 Decembrie 2012
1) o Plângere la Comisariatul Județean pt. Protecția Consumatorului, bine documentată+nr. acelei convorbiri și ”ioc” rezultat ;
2) căutați pe Internet, găsiți ceva măcar asemănător ;
Un ghid de intocmire a unei reclamatii gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Art. 20 (5) din Ordonanta 21/1992 actualizata:
Toate informatiile privitoare la produsele si serviciile oferite consumatorilor, documentele insotitoare, inclusiv cele referitoare la informatiile privind securitatea produsului si instructiunile de utilizare, precum si contractele, inclusiv cele preformulate, trebuie sa fie scrise in limba romana, indiferent de tara de origine a acestora, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi.
Lipsa instructiunilor nu este motiv de reziliere a contractului (poate doar daca nu vi le pot da) in schimb e motiv pentru ANPC sa ii amendeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de conformitate marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca la achizitionarea unui produs este normal ca unitatea care comercializeaza produsul sa-mi ... (vezi toată discuția)
Etichetare de atentionare in limba romana la produse de papetarie steluta79 steluta79 Buna ziua, Articolele de papetarie si birotica se supun legii A.N.P.C. prin care trebuiesc etichetate cu atentionari in limba romana la fel ca si jucariile? ... (vezi toată discuția)
Instructiuni in limba romana - obligatorii??? Mihaela Tatiana Mihaela Tatiana Buna seara Am facut o comanda pe net la tvproduct pentru o curea Vibra Belt si inca 2 produse (8 mil lei vechi m-a costat \"afacerea\"), dar cand am desfacut ... (vezi toată discuția)