avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere contravenþionalã anulatã pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere contravenþionalã anulatã pentru lipsa semnãturii

Buna seara.

Am depus la judecatorie o plangere contraventionala pentru o amenda de la ANAF, insa cererea a fost anulata din lipsa semnaturii. Da...stiu ce o sa ziceti:)...am facut mai multe exemplare si din neatentie l-am depus tocmai pe cel nesemnat #-o.

Se poate face recurs sau redeschide dosarul?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dece84 , utilizator 14:15, 22 Ianuarie 2013
Sentinta judecatoriei va fi data cu recurs.
Dar, din doua exemplare depuse la judecatorie, nu ati semnat nici unul?
Apoi, prin citatie, instanta trebuia sa va solicite prezenta pentru a semna cererea si a va intreba daca v-o insusiti.
La data cand am primit procesul verbal de contraventie nu eram in tara, l-a receptionat tatal meu. Tot pe el l-am rugat sa depuna si plangerea, intre doua deplasari. Am solicitat instantei sa judece cauza in lipsa mea, citatia abia acum am vazut-o si intr-adevar exista mentiunea de a semna plangerea. Rezolutia am vazut-o pe portal, inca n-am primit-o acasa.
Inteleg din mesajul Dvs. ca voi putea apela la recurs. Ce argumente ar putea sa aduca solutionarea favorabila? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
dece84, utilizator
Solutia s-a dat pentru lipsa semnaturii?
Daca da, si nu s-a pronuntat instanta pe fond, va recomand sa introduceti o noua cere ( contestatie), dar de data aceasta sa o semnati.
dece84 a scris:
Se poate face recurs sau redeschide dosarul?

Părerea mea este că dvs. nu mai aveţi nicio opţiune.

Un eventual recurs va fi respins pentru că nu aveţi cum să îl motivaţi. Din tot ceea ce aţi scris rezultă că nu există motive de nelegalitate pe care să le puteţi invoca în recurs. O nouă plângere va fi respinsă ca tardiv formulată, întrucât orice plângere trebuie făcută în termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal de contravenţie.
Formulati recurs in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei judecatoriei, si motivati prin faptul ca ati fost plecat din tara, iar plangerea initiala ati introdus-o prin avocat, care a omis sa semneze la petent.
Solicitati casarea cu trimitere spre rejudecare, deoarece plangerea a fost anulata ca nesemnata, si solicitati rejudecarea la instanta de fond.
Deoarece nu s-a judecat fondul, aveti toate sansele, iar la rejudecare dosarul va fi repartizat la acelasi complet.

Alte discuții în legătură

Contencios-administrativ florin@dorel.ro florin@dorel.ro Buna ziua,am si eu o nedumerire si vreau sa ma ajutati cu amabilitate.Am facut \"Recurs\" pentru anularea unui proces verbal de contraventie si am primit ... (vezi toată discuția)
Plângere contravenþionalã anulatã pentru lipsa semnãturii maryan_rmf maryan_rmf M i s-a anulat plangerea de contestare a procesului verbal de circulatie fara rovinieta pe motivul ca este ne semnata .Mentionez ca vandusem deja masina . Ce ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala rares2109 rares2109 Am primit o amenda radar pe raza altui oras/judet decat cel in care locuiesc. Am contestat-o in instanta , iar decizia finala a fost Solutie: Admite plângerea ... (vezi toată discuția)