avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

prietenul meu lucreaza la o firma ca sofer. acum 1 luna I.T.M-ul la un control au vazut ca nu are contract de munca si a dat o declaratie ca lucreaza de o zi. acum firma a introdus plangere impotriva itm-ului. el are legatura cu procesul? la primu termen de judecata s-a dispus urm:Acordă termen la data de 10.05.2011 pentru a se comunica întâmpinarea şi a se cita petentul cu menţiunea de a se prezenta în instanţă pentru a semna plângerea, în măsura în care şi-o însuşeşte.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:30, 3 Mai 2011
Cel mai probabil prietenul dvs. va fi citat ca martor. In acest caz, este obligat sa se prezinte.
Intelegem ca firma petenta nu a semnat/stampilat cererea de chemare in judecata ( plangerea contraventionala). Daca nu se prezinta un reprezentant pe 10.05 sa semneze, procesul inceteaza.
Din cele mentionate rezulta ca firma verificata de catre ITM a fost sanctionata
Reprezentantii firmei au formulat catre instanta de judecata plangere contraventionala impotriva procesului verbal de constatare si de consemnare a contraventiei,pe care insa a omis sa o semneze
Pentru acest motiv si luand act ca plangerea nu este semnata de catre petent,
instanta de judecata a dispus nou termen de judecata ,la care petentul urmeaza sa isi lamureasca situatia
Prietenul dvs a primit citatie?
Nu a primit citatie,nu este parte in cauza
goe_07 a scris:

Prietenul dvs a primit citatie?
Nu a primit citatie,nu este parte in cauza

Nici nu are cum sa fie parte.
Va fi martor.
Cand am facut referire la citatie,am avut in vedere eventuala citare in calitatea de martor in proces
Este vorba despre nesemnarea si nestampilarea plangerii , nu despre nesemnarea procesului verbal , cum a aratat user-ul "goe07"
Este posibil ca prietenul dvs sa fie citat in calitate de martor , fiind posibil ca agentul constatator , din cauza lipsei/inexistentei contractului de munca al acestuia sa fi aplicat amenda contestata de catre societatatea angajatore.
Daca va fi citat , acesta trebuie sa se prezinte in instanta si sa declare adevarul , in caz contrar , fiind pasibil de a fi judecat pentru infractiunea de marturie mincinoasa , conform art.260 c.pen.
Pedeapsa pentru marturie mincinoasa este cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor - plangere contraventionala qaz11 qaz11 Buna ziua, Am fost martor intr-un proces de plangere contraventionala, proces care a fost pierdut pe motiv ca probele sunt neintemeiate. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Refuz declaratie in calitate de martor - consecinte Jipeanu Jipeanu Buna seara,numele meu este Constantin si am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat referitor la o contraventie savarsita de un prieten care m-a citat ca martor ... (vezi toată discuția)
Pretentii cu martori mincinosi Eyeobs Eyeobs 1.Ce se poate face contra unui martor care semneaza o chitanta de mana la reclamant acasa, nefiind de fata la intocmirea chitantei iar in instanta recunoaste ... (vezi toată discuția)