avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz declaratie in calitate de martor - consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz declaratie in calitate de martor - consecinte

Buna seara,numele meu este Constantin si am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat referitor la o contraventie savarsita de un prieten care m-a citat ca martor intr-un proces cu Politia Rutiera Romana...Mentionez ca nu am fost de fata si asta ar insemna marturie mincinoasa...Eu nefiind de acord sa depun o marturie mincinoasa m-am trezit cu o citatie acasa fara ca eu sa dau datele mele personale sau vreo copie de buletin si nici nu am semnat nimic. Intrebarea mea este daca nu ma prezint la proces ce mi se poate intampla sau ce pot sa fac in acest caz ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Jipeanu , utilizator 22:42, 8 Decembrie 2016
Ii multumiti prietenului pentru incredere si depuneti la registratura judecatoriei o intampinare in dosarul xx in care declarati ca nu puteti avea calitatea de martor intrucat nu ati fost prezent la savarsirea faptei. Asa intra amicul "la apa" pentru marturie mincinoasa.
Multumes frumos pentru sfat.....totusi nu as vrea sa il infund pe amicul meu.....o alta varianta nu exista ...sa ma scoata el de la dosar ca si marto ?
Mai degraba ii sugerati prietenului sa renunte la plangerea impotriva procesului verbal avand in vedere ca este vorba despre o contraventie. Declararea in fals este infractiune.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor in accident rutier soirrelevant soirrelevant Buna seara, Recent am fost martorul unui accident rutier, eram in mashina unui prieten shi pe cand incerca sa parcheze, a lovit cu spatele un trecator. Amicul ... (vezi toată discuția)
Drept penal- martor talharie ContSters153125 ContSters153125 Buna ziua! Am si eu o nelamurire... am primit o citatie , in calitate de martor, prin care mi se care prezentarea la judecatorie intr`un caz de talharie. ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Am fost sanctiunat cu avertisment de catre politie, pentru savarsirea infractiunii de proferare de injurii si savarsirea de acte de violenta ... (vezi toată discuția)