Buna seara,numele meu este Constantin si am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat referitor la o contraventie savarsita de un prieten care m-a citat ca martor intr-un proces cu Politia Rutiera Romana...Mentionez ca nu am fost de fata si asta ar insemna marturie mincinoasa...Eu nefiind de acord sa depun o marturie mincinoasa m-am trezit cu o citatie acasa fara ca eu sa dau datele mele personale sau vreo copie de buletin si nici nu am semnat nimic. Intrebarea mea este daca nu ma prezint la proces ce mi se poate intampla sau ce pot sa fac in acest caz ?
Multumesc anticipat
Ii multumiti prietenului pentru incredere si depuneti la registratura judecatoriei o intampinare in dosarul xx in care declarati ca nu puteti avea calitatea de martor intrucat nu ati fost prezent la savarsirea faptei. Asa intra amicul "la apa" pentru marturie mincinoasa.
Multumes frumos pentru sfat.....totusi nu as vrea sa il infund pe amicul meu.....o alta varianta nu exista ...sa ma scoata el de la dosar ca si marto ?
Mai degraba ii sugerati prietenului sa renunte la plangerea impotriva procesului verbal avand in vedere ca este vorba despre o contraventie. Declararea in fals este infractiune.