avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drept penal- martor talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drept penal- martor talharie

Buna ziua! Am si eu o nelamurire... am primit o citatie , in calitate de martor, prin care mi se care prezentarea la judecatorie intr`un caz de talharie. Recunosc ca dupa prima citatie nu m`am prezentat la proces pt ca avocatul meu a spus ca nu are timp si nu e nevoie sa ma prezint de la prima citatie, sa mai asteptam putin sa vedem cum decurge procesul. Acum primesc a doua citatie, identica, tot in calitate de martor, dar de data aceasta in dosar, pe site`ul judecatoriei figurez ca si "participant" si se pare ca deja mi s`a emis si un mandat de aducere.. Poate ma ajuta cineva si pe mine sa inteleg cum de in mai putin de o luna am ajuns in dosarul de pe site`ul judecaroriei de la martor la participant, doarpentru ca nu m`am prezentat la prima sedinta din judecata..
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:15, 13 Iunie 2010
Trebuie sa va prezentati, altfel riscati amenda. Se poate sa fiti un martor cheie in dosar si este important sa declarati adevarul , asa cum l-ati perceput...Sa nu incercati sa ascundeti detalii pe care le cunoasteti, fiindca si i n acest caz riscati sanctiuni.
Probabil ca faceti confuzie intre notiunea de participant si notiunea de parte, fapt ce explica agitatia in care va aflati. Notiunea de participant la procesul penal este una generala. In sens restrans, ea cuprinde organele judiciare, partile si aparatorii. Parti in procesul penal sunt: inculpatii, partea vatamata, partea civila si partea responsabila civilmente. Din categoria participantilor fac parte si martorii, incadrati la categoria de "alte persoane". AStfel, dvs. sunteti un participant in calitate de martor. Daca aveti cunostinta de emiterea unui mandat de aducere, inseamna ca judecatorul considera ca marturia dvs. poate contine elemente importante in rezolvarea cauzei. Va sfatuiesc sa va prezentati de buna-voie la termen astfel veti fi adus cu echipajele de jandarmerie.
Inca un sfat : nu dati nicio declaratie pana nu consultati un avocat specializat in drept penal.
Pentru a nu risca amendarea dvs si aducerea cu mandat de aducere,cu insotitor(jandarm,politist),cel mai bine ar fi sa va prezentati si sa declarati adevarul pentru a nu intra sub incidenta prevederilor legale ,sub aspectul marturiei mincinoase,prev.de art.260 c.pen.
Ramane de vazut ce cunoasteti si in ce masura,daca ati participat in vreun fel la savarsirea faptei,nu se poate extinde urmarirea penala si impotriva dvs,astfel ca sfatul dlui.avocat este bine venit si ar trebui sa il urmati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat in calitate de martor n_laci2002 n_laci2002 Azi am primit o citatie, prin care sunt chemat ca si martor. Nu vreau sa dau nume, si voi scrie fraza putin mai ciudat, sper sa se inteleaga. Numele meu, ... (vezi toată discuția)
Cauze de coruptie raysa raysa am primit o citatie in calitate de martor in proces cu x in calitate de inculpat si altii pentru trafic de influenata (art257c.p).in caz de neprezentare se ... (vezi toată discuția)
Citatie primita in calitate de martor Tiger96 Tiger96 Buna ziua, Ma scuzati daca am gresit categoria dar chiar nu stiam unde sa pun asta. Astazi am primit o citatie cum ca trebuie sa fiu prezent pe 11 septembrie ... (vezi toată discuția)