am primit o citatie in calitate de martor in proces cu x in calitate de inculpat si altii pentru trafic de influenata (art257c.p).in caz de neprezentare se aplica o amenda de 1500 lei .partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat.in cazurile prevazute de art.171alin.2si3,apararea este obligatorie,iar in cazul in care partea nu isi alege aparator cu care sa se prezinte ,i se va desemna un aparator din oficiu.in vederea exercitarii dreptului la aparare,partea citata poate sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei.e prima citatie si nu o inteleg,va rog ajutatima .multumesc.
nu e greu...;) La primul termen va prezentati si cereti un nou termen pentru angajare aparator si pentru termenul urmator va angajati un avocat.Daca pana la urmatorul termen nu reusiti sa angajati un avocat, vi se desemneaza unul din oficiu.
Avand calitatea de martor, nu aveti nevoie de avocat, totul este sa va prezentati si sa declarati lucrurile despre care aveti cunostinta , sa n u ascundeti adevarul , altfel, fiind posibil sa raspundeti ulterior pentru infractiunea de marturie mincinoasa. In caz de neprezentare , fara a avea motive justificate, veti putea fi adus sa depuneti marturia, pe baza unui mandat de aducere.
Cam greu de inteles, avand in vedere ca sunteti citat ca martor, nu prea aveti voie sa studiati dosarul, nu sunteti parte in proces. Trebuie sa va interesati despre citatie, de dosar, in ce calitate sunteti totusi citat, trebuie sa va prezentati altfel va treziti cu o amenda si sa nu aveti surprize neplacute, consultati un avocat.
Daca sunteti citat in calitate de martor,nu aveti nevoie de prezenta unui avocat sa va sustina interesele.
In cazul in care s-ar discuta extinderea urmaririi penale si impotriva dvs,solicitati termen pentru a va angaja avocat si nu dati nicio declaratie,decat in prezenta acestuia.
Invinuit-martor
garceaSA
am fost cercetatde catre DIICOT intr-un dosar penal de contrabanda in calitate de invinuit IAR DUPA INTOCMIREA RECHIZITORIULUI mi sa dat scoatere de sub ... (vezi toată discuția)