am fost cercetatde catre DIICOT intr-un dosar penal de contrabanda in calitate de invinuit IAR DUPA INTOCMIREA RECHIZITORIULUI mi sa dat scoatere de sub urmarire penala--iar cind am fost la tribunal sa vad rechizitoriu ni mi sa permis pe motiv ca nu fac parte din dosar iar acum dupa un an sunt chemat in calitate de martor,am dreptul la un avocat sau un avocat din oficiu??ce e mai grav e ca inainte de proces trebuie sa plec din tara .neprezentindu-ma la proces ce mi sar putea intimpla
Fiind martor nu aveti nevoie de un avocat si nici nu aveti de ce sa primiti. Trebuie sa depuneti marturie personal, altfel riscati sa fiti adus in fata instantei cu mandat de aducere si eventual sa primiti si o amenda.
Desi legea nu va confera acest drept am observat ca notarii martori vin cu avocati.
Deci,se poate spune ca aveti dreptul de a fi insotit de avocat.
Mai mult de atat e greu de spus deoarece depinde de tot ceea ce se va intampla la acel termen de judecata.
Puteti sa va angajati un avocat care sa va insoteasca, sa va asiste atunci cand depuneti marturie.
Asta pentru a nu avea surprize nedorite in urma darii acelei declaratii.
Nu aveti dreptul la un avocat din oficiu, in calitate de martor.
IN CITATIE SCRIE CA ;;partea citata are dreptul la un aparatorcu care sa se prezinte la termenul fixat.In cazurile prevazute de art 171 alin 2 si 3 cod proced.pen apararea este obligatorie iar in cazul in care nu isi alege un aparator i se va desemna unul din oficiu ce sa inteleg prin asta sunt martor sau invinuit in citatie scrie ca in calitate de martor
Cauze de coruptie
raysa
am primit o citatie in calitate de martor in proces cu x in calitate de inculpat si altii pentru trafic de influenata (art257c.p).in caz de neprezentare se ... (vezi toată discuția)