avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citata ca martor ce pot face?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citata ca martor ce pot face?

Buna ziua! sunt citata intr-un proces penal ca martor.In citatie scrie ca " Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat.In cazurile prevazute de art.171 alin 2 si 3 Cod Procedura Penala,apararea este obligatorie,iar in cazul in care partea nu isi alege un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat,li se va desemna un aparator din oficiu.In vederea exercitarii dreptului de aparare,partea citata poate sa consulte dosarul aflat in arhiva instantei." ce vrea sa insemne asta? si inca ceva...eu acum sunt plecta din tara,mama mea are citatia,eu nu am cum sa ajung la proces.ce pot face.in plus citatia e pe numele meu de fata,iar acum eu sunt casatorita,si am alt nume! ma ajutati va rog!trebuie numai decat sa ma prezint.ce pot face in cazul meu?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:26, 27 Noiembrie 2010
CarmenAngela a scris:

Buna ziua! sunt citata intr-un proces penal ca martor.In citatie scrie ca " Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat.In cazurile prevazute de art.171 alin 2 si 3 Cod Procedura Penala,apararea este obligatorie,iar in cazul in care partea nu isi alege un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat,li se va desemna un aparator din oficiu.In vederea exercitarii dreptului de aparare,partea citata poate sa consulte dosarul aflat in arhiva instantei." ce vrea sa insemne asta? si inca ceva...eu acum sunt plecta din tara,mama mea are citatia,eu nu am cum sa ajung la proces.ce pot face.in plus citatia e pe numele meu de fata,iar acum eu sunt casatorita,si am alt nume! ma ajutati va rog!trebuie numai decat sa ma prezint.ce pot face in cazul meu?
Daca sunteti martor, asa cum spuneti, nu e nevoie de avocat. Ar fi bine sa mergeti si sa suneti ce stiti despre dosarul respectiv. In caz contrar veti fi amendata sau adusa cu politia.
Martorul are obligatia legala de prezentare. Daca nu puteti ajunge la acest termen ar fi bine sa anuntati organul judiciar, pentru ca altfel s-ar putea sa primiti o amenda si sa fiti citata iar pentru termenul urmator.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
In caz de imposibilitate de prezentare,trebuie sa formulati o cerere catre instanta,insotita de acte justificative ale lipsei dvs,prin care solicitati acordarea unui nou termen si citarea dvs
nu e vorba ca nu vreau sa ma prezint,ci ca nu am posibilitatea,sunt in afara tarii,nu lucrez (deci nu imi permit sa ma plimb dintr-o tara in alta) si in plus sunt incarcata cu o gramada de programari la medic,analize....acestea mi-ar folosi ca si justificare la neprezentarea mea? cat despre cerere...aveti vreo idee cum sa il formulez? si cum sa solicit acordarea unui nou termen cand eu nu stiu cand ma voi intoarce in tara...si exista vreun alt mod prin care pot lua legatura cu instanta...? inculpatul este acuzat de delapidare,este un fost prieten,insa cand a comis infractiunea noi nu mai tineam legatura...am rupt legatura cand a scos un credit pe numele meu,iar eu am aflat cand a "uitat" sa plateasca si am fost anuntata...toate acestea le-am spus politiei in urma cu aproximativ 2 ani cand am fost chemata sa dau o declaratie....am relatat in mare cazul poate ma sfatuiti mai exact ce si cum sa fac...viata mea a luat o noua intorsatura,nu sunt de mult timp casatorita si vreau, pe langa problemele medicale, sa ma bucur de sot , nu sa fiu chemata cand mi-e lumea mai draga ca martor...va rog din inima sa-mi dati un sfat! Domnul sa va binecuvinteze!

Alte discuții în legătură

Cauze de coruptie raysa raysa am primit o citatie in calitate de martor in proces cu x in calitate de inculpat si altii pentru trafic de influenata (art257c.p).in caz de neprezentare se ... (vezi toată discuția)
Lamuritima si pe mine??? ce vrea sa insemne!?!?!?!??!?! Z3TREI_ZS Z3TREI_ZS .....este chemat in aceasta instanta, camera 2 p3 in ziua de 28 ianuarie 2010 ora9 in calitate de martor, pentru Fond-Furtul(art 208.c.p) art 209 cp Partea ... (vezi toată discuția)
Drepturile si obligatiile unui martor intr-un proces penal Monica1 Monica1 Sunt citata ca martor intr-un proces penal,pentru Fond( ce inseamana asta ? ). In citatie scrie ca \" Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se ... (vezi toată discuția)